Всички жени искат да имат хубава кожа, но често правят грешки, които неминуемо се отразяват негативно на външния им вид.

Обичаме те, слънце, но...

Ако не искате в края на лятото да погледнете в огледалото и да видите суха и сбръчкана кожа с неравномерни пигментни петна, пазете се от силните слънчеви лъчи, като изберете продукт с подходящия защитен фактор. Но дори и високият фактор 50 не предпазва достатъчно, ако го нанесете само в началото на деня. След два часа молекулите на крема се разпадат и защитата отслабва. Затова, ако сте на открито в горещ летен ден или на плажа, мажете не само тялото, но и лицето, на всеки 2-3 часа. Не забравяйте, че дори мургавата кожа се нуждае от защита с подходящ продукт.

Не правете също тези грешки...

Опитите сами да се справите с неприятните пъпчици, например, често водят до разпространяване на инфекцията и могат да предизвикат появата на нежелани пигментни петна, особено през лятото. Друга честа грешка е неподходящият избор на продукти за кожата. Не е достатъчно да се водите само по цената или по марката козметика. На първо място трябва да прецените дали продуктът е подходящ за вашия тип кожа. А ако не можете да се ориентирате в многообразието от предложения, изберете природосъобразната грижа за кожата си и никога няма да сбъркате.

Тук на помощ идват популярните Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU), които вече може да използвате и под формата на кремове (мехлеми). Шуслеровите мехлеми стимулират процеса на обновяване на епидермиса. Те действат регулиращо върху обмяната на веществата, за да запазим своя свеж и младежки вид без бръчки. При възпаления и кожни заболявания те са специфични помощници, защото ускоряват процеса на оздравяване. Ето как да ги използвате, за да се радвате на добре хидратирана, еластична и сияеща кожа.

Да заб(р)авим времето...

С помощта на комбинацията Шуслерови соли за красива кожа се възстановяват еластичността и тонуса, подкрепя се регенерацията на епидермиса, хидратирате го в дълбочина. Предпазвате се от появата на бръчки и намалявате вече появилите се. Битката с времето по отношение на проблемите с кожата винаги се води на два фронта – вътрешна и външна грижа. Вземайте по 5 табл. дневно от солите с номера 18 и 11. Тъй като разпределянето на минералите в организма започва първо от жизненоважните органи, за да постигнете добри резултати в периферията на тялото (кожата) е необходим по-дълъг прием - поне 3-4 месеца. Добрата новина е, че тази комбинация за красота ще подобри също състоянието на косата и ноктите. Освен таблетките, които се смучат или се разтварят в чаша вода и течността се пие бавно, на малки глътки, сутрин на лицето нанасяйте Шуслеров мехлем №1, а вечер – мехлем №11. Защо е нужно да комбинирате солите като таблетки и кремове? По този начин се усилва и ускорява лечебният процес поради двустранното подаване на сигнала към организма. Шуслеровите мехлеми са незаменими в грижата за епидермиса – те действат незабавно и директно на участъка, върху който искаме да постигнем определено въздействие.

Знам какво направи миналото лято...

Много често през летните месеци горещините и промените в ежедневния ни режим (особено по време на отпуска) провокират появата на акне, на петна и пигментации по лицето и тялото, на тъмни кръгове или торбички под очите, на нови нежелани бръчици. Изгаряме на слънце или неусетно се дехидратираме... Лято е все пак - коктейлите са ни далеч по-примамливи от „водния режим”. Сега е моментът обаче тази година да си обещаете да сте по-внимателни и грижливи към себе си. И да изпълните обещанието си, все пак...

За да преборите акнето, ще ви помогнат Шуслерови соли №1№9 и №11, по 5 табл. от всяка дневно. Те помагат да се подобри мастната обмяна, да се намали киселинността (честа първопричина за омразните пъпки) и да се овладеят закритите гнойни процеси. Нужна е и външна подкрепа с мехлемите №9 и №11 – нанасяйте ги върху засегнатите от акне зони вечер, преди лягане, като ги редувате в отделни дни.

Перфектното решение за кожата след излагане на слънце, особено ако сте прекалили със слънчевите бани и я усещате изпъната и леко болезнена, е нанасянето на Шуслеров мехлем №3, който успокоява възпалението. Редувайте го с мехлем №8 и бързо ще възстановите нарушената хидратация и ще се отървете от неприятните усещания от слънчевото изгаряне.

Кой си пада още по леопардовите шарки...

Дори и да ги харесвате върху блузка или чанта, надали ще се харесате с вид на „петниста хиена” в лицето. Неравномерната пигментация е в резултат на неправилен синтез на меланин. През лятото често го забелязваме в нежелания тен на петна. Но грозните петънца може да са също така резултат на възрастови изменения, на хормонални промени през бременността или при употреба на някои медикаменти. За да се предпазите, още преди ваканцията започнете прием на Шуслерова сол №6, която участва в процесите, свързани с пигментацията на кожата. Солите се вземат 3 пъти по 2 табл. дневно. А вечер нанасяйте на лицето Шуслеров мехлем №6. Ако вече сте засегнати от поява на пигментни петна, втривайте 2-3 пъти дневно от мехлема на съответните участъци.

Блестящи очи без умора...

Тъмните кръгове под очите са най-честият нехормонален кожен проблем. Те са причина да изглеждаме по-възрастни, стресирани, болни, депресивни. А появим ли се на работа с торбички под очите, колегите ни започват да подозират, че или сме преуморени, или предната вечер сме препили. Не е необичайно дори за жени и мъже на 25-30 години да имат подобен проблем. За съжаление, ако не вземете мерки, с течение на времето той се задълбочава. Използвайте силата на минералите и в този случай – ще ви помогне приемът на соли №8 и №10, по 5 табл. от всяка дневно, и намазване на областта около очите с мехлеми №8 и №10 (редуват се в отделни дни). Тази комбинация помага срещу тъмните кръгове, намалява подпухналостта и премахва торбичките.

Красота от... кухнята

Лятото е сезонът, в който на една ръка разстояние разполагате с чудесни продукти за красотата на кожата. Много лесно е, например, да си приготвите „козметичен лед”, който е не само полезен, но и приятно ще ви охлади в горещите дни. Сварявате чай от лайка (или други билки по желание) и замразявате течността във формички за лед. Сутрин или през деня обтривате лицето с тях. Така едновременно подхранвате, освежавате и стягате кожата.

А плодовете, които обичате да хапвате, стават за чудесна и лесна маска за лицето. Достатъчно е, когато ядете ягоди, череши или диня, да намажете лицето си с няколко смачкани на каша парченца. Тази маска има бърз хидратиращ и подхранващ ефект.