Подгответе се за любов, защото лятото на 2023 година ще е заредено със силна любовна енергия. Причината за това е навлизането на Венера в знака на щастието и радостта – Лъв, през месец юни. Интересното е, че до 20ти юни планетата на любовта и чувствата ще се придвижва напред, след това обаче ще започне да навлиза в период на сянка, а от 22 юли тя ще започне обратния си ход, или с други думи ще е ретроградна до 4ти септември.

Периодите на ретроградна Венера се повтарят веднъж на година и половина, но винаги са от съществено значение за всеки човек, тъй като Венера е вътрешна планета и тя управлява нашите чувства и нужди. Освен това тя отговаря за ценностите, парите и самодостатъчността на човек. По този начин, чрез връзките, любовта и нашите сродни души, ние опознаваме и самите себе си. Може би сте чували израза, че начинът, по който обичаме себе си показва и как другите хора ни обичат. През лятото на 2023 година много от нас ще станат свидетели на точно такива нагледни примери. Затова обръщайте специално внимание на отношението на другите хора към вас. Всичко това ще разкрие много за вас самите и колко се цените в действителност.

Всъщност, последният път, когато Венера беше ретроградна в знака на Лъва беше преди 8 година – от 25 юли до 6 септември 2015 година. Спомнете си какво се случи във вашия живот точно през този период и може би сега отново тази конкретна област от живота ви ще бъде засегната. Ако визираме конкретно любовните отношения, през лятото на 2023 година, всички нови връзки ще бъдат подложени на изпитание/проверка. Възможно е да ви се случат и някои промени, напасвания с партньора, както и скъсване окончателно с миналото. Тези от вас, които са във връзка от по-продължителен период, също ще бъдат изправени пред изпитания от планетите. Връзките или ще преодолеят кризата и ще станат по-здрави, или ще бъдат преустановени изцяло.

В нашата галерия ще ви покажем зодиите, чийто живот може да се промени драстично през този период. Това са управляваните от Венера Телец и Везни, както и Лъв, в чието съзвездие ще влезе Венера през летните месеци. Овните също ще се повлияят, тъй като планетата ще е в техния дом на любовта, а при Водолеите тя ще е в техния дом на брака и семейството.