Само едно предястие попадна в нашия списък, но пък какво! Както казва Емили от сериала - „чикагската пица е шедьовър“. А съдейки по топингите, една от тези пици може да нахрани тълпа гости. Ако са ви омръзнали баналните канапета и хапки, ето една чудесна и доста вкусна алтернатива.
Време за готвене 1 ч. 10 мин., Рецепта за 6 души
Съставки: 5 гр.суха мая, 150 мл. вода, захар на вкус, 210 гр. пшенично брашно, 40 гр царевично брашно, сол на вкус, 1/4 ч.л.масло, 30 г зехтин, 1 с.л. сирене моцарела за пица, 200 г свински наденички на скара, 320 г сурова пушена наденица, 50 г варен пушен бекон, 300 г суров колбас, 300 г доматен сос, 30 г настърган пармезан.
Начин на приготвяне:
Смесете топлата вода с маята, захарта и една супена лъжица пшенично брашно в дълбока купа. Оставете сместа за 10 минути на стайна температура. Когато маята се активира, добавете в купата останалото пшенично брашно, царевичното брашно, солта и разтопеното масло.
Замесете тестото - ако е лепкаво, добавете още малко брашно, но не прекалено много. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете на топло място за един час. Поръсете масата с брашно и разточете тестото. Намажете дълбок съд или тава за печене със зехтин и след това прехвърлете разточеното тесто върху него. Върху тестото поставете нарязана или настъргана моцарела, а отгоре - нарязани колбаси. След това поставете тънко нарязания колбас, после бекона и доматения сос. Изпечете пицата в предварително загрята фурна на 200°C за 30-40 минути. Извадете пицата от фурната и я поръсете със ситно настърган пармезан.