Знаете ли, че можете да имате големи и плътни устни, без да се налага да прибягвате до инжекции и филъри? Всичко, което трябва да направите, е да обърнете внимание на няколко важни неща и, разбира се, точният нюанс. 

Избор на текстура

Когато избирате червило, отдайте предпочитание на гланцовите и сатенените текстури с перлени частици и малки блясъци. Те отразяват светлината от повърхността на устните, като визуално ги увеличават, но матовото покритие, напротив, намалява обема. Когато повърхността на устните не отразява светлината, те изглеждат по-малки, отколкото са в действителност. Затова матовите продукти трябва да се смесват с балсам или да се използват за създаване на образ в комбинация с кремообразна текстура.

Нюанс на червилото

За постигането на целите ще ви помогне правилният нюанс на червилото. Цветовата гама, която може да увеличи обема, клони към пастелна палитра, като се избягват тъмните или твърде ярките. По-добре е да се отдаде предпочитание на естествените нюанси със средна наситеност. Те подчертават естествеността, като добавят естествена плътност и допълнителна големина на устните.

Опитайте един или повече от следните методи, за да намерите подходящия нюанс за вашия продукт.

Как да избирате идеалното червило

За тази цел трябва да се съсредоточете върху тена на кожата си. Ето как да определите своя - разширете вътрешната страна на ръката и обърнете внимание на вените, ако са зеленикави, имате топъл подтон, ако са сини, имате студен подтон.
Леко свийте устните и погледнете цвета на кожата от вътрешната страна. Ако изберете цвят, който е възможно най-близък до този нюанс, той ще ви подхожда с вероятност 99%.

Обърнете внимание на цвета на очите си. За хората с кафяви очи е по-добре да избират карамелени, бордо, червени, тъмночервени, черешови, патладжанени и къпинови нюанси.
Момичетата със зелени очи - розово-прасковени или с цвят на зрели череши.
Синеоките дами могат спокойно да погледнат в посока на розовите подтонове - това са алено и яркочервено, като цяло всякакви нюанси на розовото.

Тонът на кожата също ще ви подскаже правилния цвят. Ако сте притежател на снежнобяла кожа, най-вероятно ще ви подхождат меки розови нюанси и лъскави текстури. Не забравяйте, че ако изберете прекалено светло матово червило, има риск да добавите бледост към лицето си. Но розовият пигмент, напротив, винаги освежава лицето.

Техника на нанасяне

Най-лесната техника за придаване на плътност на тънките устни е да добавите капка гланц в центъра им. Светлината се отразява от повърхността, фокусирайки се директно върху центъра и отвличайки вниманието от ъглите, което води до по-пълни устни. Този трик може да се направи с всеки гланц за устни. Ако не искате да променяте цвета на вече нанесеното червило, използвайте прозрачен гланц, който се съчетава с всички нюанси на козметиката.

Важно е да запомните трите основни правила за правилен грим с ефект на плътни устни. В противен случай гримът ще стане вулгарен и в момента на общуване със събеседника ще изглежда небрежен.

1.При градиентната техника на преход от светло към тъмно в никакъв случай не трябва да има ясни линии, те трябва да са добре засенчени, в противен случай не може да става дума за никакъв ефект на естествено обемни устни.

2.Не прекалявайте с гланца в никакъв случай! Излишната мазнина, стичаща се по устните, ще разнесе червилото по микропукнатините в кожата около контура и ще размаже цялата красива картина.

3.Задачата на всеки грим е да подчертае достойнството, визуално да коригира чертите, а също така да помогне да покажете своята индивидуалност. И гримът на устните не прави изключение.

Разберете в галерия повече за най-подходящите нюанси за по-големи устни.