Аксесоарите играят ключова роля в създаването на стилна визия, а през лятото на 2024та година това правило също важи. С помощта на дребни, но в същото време ефектни детайли лесно можете да преобразите и допълните гардероба си.

Лятото е подходящото време за смели експерименти с модата. Но преди да ви разкажем за най-стилните бижута, с които можете да създадете ефектна визия това лято, нека да си припомним откъде произлиза стила “русалка”. Името на английски е “Mermaidcore”, което е комбинация от думите “русалка” и “ядро”. Тази тенденция възниква по аналогия с Барби стила barbicore, офис стила officecore и други „ядра“, които сега обозначават колективни модни стилове. В буквален превод Mermaidcore означава „стил русалка” и включва всичко, което е свързано с приказния подводен свят.

През 2023та година тази тенденция стана толкова популярна, че завладя всички модни подиуми, улици на модни столици, червени килими и социални мрежи, а хаштаговете с mermaidcore имат повече от 15 милиарда гледания.

Разгледайте нашата галерия за повече вдъхновение преди да отидете на шопинг за русалски бижута в мола!