Анимационните герои определено изместват куклата Барби. Все повече хора, вманиачени по пластичната хирургия, имат желание да заприличат тях. 

В началото на този месец ви показахме трансексуалният мъж Касандра Кас, който се опитва да се превърне в Джесика Рабит

Днес ще ви запознаем с една дама, която е стигнала дори по-далеч от него. Тя е шведски модел и носи името Пикси Фокс. Пикси е само на 25-години и твърди, че чрез пластичната хирургия ще открие своето по-добро "Аз".

Тя вече е похарчила над 120,000 долара за интервенции и се е подложила на 15 хирургични намеси. Най-шокиращата от тях е тази за премахването на 6 ребра. Целта на Пикси е била да има миниатюрната талия на Джесика Рабит. 

"Хората често идват при мен и ми казват "Не ме разбирай погрешно, но изглеждаш като анимационна героиня". За мен това всъщност е комплимент, точно това искам да постигна" - споделя Пикси. 

"Анимационните героини всъщнот представят идеала ми за женското тяло. Искам да имам малка талия, дупе, големигърди и очи, както и хубаво лице като техните" - допълва тя. 

"Премахването на ребрата ми беше само една стъпка към постигането на този идеал. Почти невъзможно ми беше обаче да открия хирург, който да ми направи операцията.  

За да поддържа талията си тънка и в стремежа си да я направи още по- малка, Пикси тренира по 4-5 часа на ден. 

След като толкова много от ребрата й са били отстранени, някои от органите й, като черният дроб, например са загубили естествената си защита. Това обаче не притеснява Пикси, тя твърди, че непрекъснато ходи с корсет, който би я защитил при инцидент.