Тазгодишното представяне на Поли Генова на конкурса "Евровизия" предизвика вълна от коментари. Голяма част от тях бяха посветени на визията й на сцената. Някои смятат, че тя е иновативна и запомняща се, други пък я определиха като пълен кич.

Автор на авангардния костюм е сценографът Антония Попова.

"Тя е един прекрасен професионалист и се занимава още със сценография, кино, театър. Предстои ѝ да прави огромни проекти в Софийската опера", така Поли Генова определи Антония Попова пред Дарик радио.

"Тя е огромен професионалист, с когото имах удоволствието да работя миналата година покрай българския мюзикъл "Грозното пате". Знаех, че тя е човекът, с когото искам да сътворим нещо различно, да направим иновация. Съвсем отговорно заявявам, че имаме най-иновативния костюм, който ще бъде представен на тазгодишната "Евровизия", защото идеята ѝ въобще не е развивана досега в Европа", допълни тя.

Вдъхновението е дошло от японски дизайнери, които правели в момента най-авангардните неща в модата и дизайна, в комбинация със светлинен проект на Антония Попова от миналата година, каза още изпълнителката.

За нашия екип бе доста интересно как светва костюмът и след внимателно вглеждане установихме, че копчето всъщност се намира на кръста на Поли, любопитно, нали?