Синът на Благой Георгиев тръгна на училище в елитно московско училище на 1-ви септември, когато започва учебната година в Русия.

Момченцето е от брака на футболиста с татарката Есмер Омерова, която бе неотлъчно до сина в тържествения ден. 

За жалост, татко Благой не поддържа никаква връзка със сина си Елай. Похотливият му характер му изигра лоша шега в Русия, където роднини на Есмер го пропъдиха без пукнат лев и му забраниха да доближа сина си. Това всъщност е голямата болка на Благой. Той не сподели никакво стори от първия учебен ден на сина си. Дори и да не го вижда, той като че ли съвсем го е забравил, защото никъде не го споменава.

Хлапето е избрало раница, която е изрисувана като футболно игрище. Явно кръвта вода не става и сина на футболиста също е запален по спорта на татко.

Есмер винаги е твърдяла, че Благо никога не е помагал в отглеждането на Елай, който дойде на бял свят през 2016 г. Повече от очевидно е, че чантата е намек към Джизъса да се сети, че има наследник, за който не дава пет пари. Георгиев има още две момчета- от Христина и Златка и една дъщеря. По-голямото момче също върви по стъпките на баща си и вече усилено тренира.