Бляскав и изискан, Санремо е най-известният и най-престижният фестивал за италианска музика на Ботуша. Всяка година малкият град е домакин на звездното събитие и събира на едно място нови таланти и вече утвърдени изпълнители, които в пет поредни вечери се борят за титлата Победител на Санремо.

Тази година се навършват 65 години от първото издание на фестивала, което го превърна и в още по-очакван както от обикновените хора, така и от италианските и световни медии. Откриването на фестивала, което се проведе на 10 февруари, надхвърли всички очаквания със своите рекордни 12 млн. зрители и безбройните споделяния и коментари в социалните мрежи.

Организаторите бяха помислили и за приятните изненади, които никак не бяха малко. На сцената на кино Аристон се качи един от най-известните и обичани италиански изпълнители Тициано Феро, който със своето изпълнение на песента Il regalo più grande (Най-големият подарък), изправи публиката на крака.

Първата вечер обаче се превърна наистина в специална, когато на сцената, след 24-годишно отсъствие, се появиха Ал Бано и Ромина Пауър. Най-обичаният дует, след дълги години мълчание (и след развода), за първи път се събра и изпя някои от вечните хитове, сред които и Felicità (Щастие). Една незабравима вечер, която със сигурност ще остане дълго както в спомените на зрителите, така и в историята на фестивала.

Втората вечер също не бе лишена от изненади. Специален гост бе не кой да е, а южноафриканската актриса Чарлийз Терон, която по време на интервюто, проведено от водещия Карло Конти, заяви „За мен Италия е моята трета родина”. Русокосата актриса, освен с изказването си, отново впечатли и със своя стил, като се появи на сцената в дълга черна рокля с голямо деколте.

Големият финал на тазгодишното издание ще се проведе в събота, когато ще се разбере и кой е победителят за 2015 година. Дотогава, надяваме се, изненадите да продължават да бъдат все така приятни. Що се отнася до участниците, ние им пожелаваме успех в надпреварата. И нека най-добрият победи!