Предпоследната седмица на ноември обещава да бъде богата на събития. Основните планети ще променят конфигурациите си, енергията ще се промени драстично, поради което цялата поредица от събития скоро ще се актуализира. Навлизането на Слънцето в знака на Стрелеца ще замени интензивната енергия на Скорпиона с по-лека и позитивна. В същото време Юпитер (управителят на Стрелец) ще смени ретроградното си движение с директно, което ще бъде началото на благоприятен период за Стрелците, Раците, Рибите и онези представители на Зодиака, в чийто личен хороскоп Юпитер се намира в Риби или в 12-и дом.

Хармоничният секстил на Слънцето и Плутон в понеделник ще бъде добър период за започване на всякакви проекти. Шансове да се отърват от ненужни връзки и остаряло ръководство внезапно ще възникнат за Скорпионите, Лъвовете и Овните. Драматични промени в романтичната сфера ще настъпят сред огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец. Тези промени ще бъдат свързани с отговорност, обяснения, решителни действия и желание за преминаване към ново ниво на взаимоотношенията. За здравето аспектът на Слънцето и Плутон също е благоприятен - особено за тези, които страдат от хронични или много сериозни заболявания.

Тригонът на Меркурий и Хирон на 21 ноември ще ви даде възможност да погледнете на проблемите от съвсем различен ъгъл и да разработите нестандартно решение на отдавнашни проблеми. Близнаците и Девите ще могат да използват тези способности в романтичната сфера, а Везните - в професионалната и финансовата сфера.

Секстилът на Марс и Плутон в сряда е период на качествени промени за активните и динамични личности. Овенът и Скорпионът ще бъдат на върха на своите възможности, които ще могат да съсредоточат усилията си върху глобалните предизвикателства и да положат основите на бъдещи постижения. Този ден е идеален за хирургически операции, лечение на инфекциозни и онкологични заболявания - резултатът обещава да бъде много положителен. Лъвовете и Козирозите ще успеят да решат семейни и лични проблеми, а въпросите за наследството ще станат актуални за Рибите и Водолеите.

Квадратурата на Слънцето и Сатурн, а след това и на Марс и Сатурн в края на седмицата ще накара Козирозите и Везните спешно да изплатят стари дългове, а Лъвовете и Овните трябва да се подготвят за някои загуби. Скорпионите трябва да ограничат деловата активност и да отложат посещенията на официални институции. Не трябва да форсирате бизнес процесите и да проявявате инициатива при контактите с партньори и ръководството. Промяна на местоживеенето е вероятна за Телец, Везни и Козирог. Последните може да сменят и местоработата си, за което малко по-късно може силно да съжаляват. Семейните отношения ще бъдат изложени на риск поради повишената конфликтност и упоритост - това се отнася за представителите на всички зодиакални съзвездия. Само тези, които могат да държат под контрол негативните си емоции, ще извлекат полза - за тях ситуацията ще се промени към по-добро само за няколко дни.
Вижте в галерията какво още да очаквате през последната пълна седмица на ноември според зодиакалния си знак.