Новата октомврийска седмица ще започне с навлизането на Слънцето в знака Скорпион. Идва период на преразглеждане на вашите цели, взаимоотношения и дори житейски път. Интересът към различни видове тайни, загадки, окултизъм и езотерика е друга тенденция, която се стимулира от Слънцето в знака Скорпион. Скорпионите ще се сблъскат с най-сериозни трансформации и промени, а Овните и Лъвовете с мистични явления и ситуации. В същото време Лъвовете ще станат по-малко забележими и ярки, но това ще им позволи да станат по-внимателни към обкръжението и близките си и да разберат по-добре своите роднини и приятели. Телецът и Козирогът ще започнат да обръщат внимание на духовните въпроси, а Рибите – на философията, окултизма и езотериката. Близнаци, Везни и Водолей ще могат коренно да променят живота си, но само ако са вътрешно концентрирани и сериозни. Девите ще решат да преразгледат социалния си кръг и да се отърват от остарелите връзки.

Интензивният квадрат на Слънцето и Плутон ще се конкурира с положителния тригон на Меркурий и Сатурн. Първият аспект ще донесе изостряне на борбата за власт и сфери на влияние, а вторият ще донесе успех на системните и организирани представители на Зодиака. Скорпионите, Овните и Лъвовете могат да се сблъскат с конфронтации, в които обикновената тайна ще помогне на Скорпионите, издръжливостта ще помогне на Овен, а помощта на приятели ще помогне на Лъвовете. Близнаци и Дева ще имат успех в текущите дела, а Козирог и Водолей ще успеят в интелектуалната работа и комуникацията. Методичният подход в професионалната сфера ще помогне на Везните да разрешат кариерните въпроси, а Ракът и Рибите ще успеят да постигнат внимание и признание благодарение на вътрешна дисциплина и спокойствие. Стрелците ще имат добри перспективи за постигане на малки дългосрочни цели. Облагодетелствани от този период ще бъдат писатели и учени, както и творчески личности. Последният ще има подобрени качества като съзерцание и тънкост на възприятието.

Хармоничният аспект на Марс и Уран в средата на седмицата ще принуди мнозина да търсят нестандартни решения, да развиват нови подходи и да променят възгледите си за текущите дела и събития. Водолей и Козирог ще очакват нови ярки впечатления, а Овните ще преживеят приятни събития в професионалната сфера. Скорпионите ще са склонни да действат по най-непредсказуем начин, но ще постигнат отлични резултати. Везни, Телец и Рак едва ли ще се чувстват комфортно през този период, тъй като представителите на тези знаци нямат много положително отношение към всякакви изненади. Близнаците ще се чувстват доста хармонично в движение, ще спечелят нови приятели, а Рибите – фенове. Лъвовете и Стрелците ще успеят да достигнат челни позиции благодарение на лични инициативи, активност и желание да бъдат видими. Добрите организационни умения ще помогнат на Девите да неутрализират последствията от неочаквани ситуации в професионалната сфера, но ще трябва да похарчат доста вътрешни усилия за това.

Вижте в галерията какво ви очаква в края на октомври според зодиакалния ви знак: