В момента, в който една жена стане майка, тя трябва да бъде всичко едновременно: грижовна, любяща, отговорна, красива и в супер форма.

Изключително претоварващо е да се грижиш за децата си, да прекарваш безсънни нощи и да се опитваш да вършиш същите неща, които си правила преди да родиш. В същото това време околните имат огромни очаквания за това как трябва да изглеждаш. И никой не съди майките за това повече от другите майки.

Мария Канг беше майка, която гордо показваше прекрасното си тяло заедно с тримата си сина, пишейки над кадъра „Какво е твоето оправдание?“.

Това е Мария през 2013 година заедно с трите си деца, които са на възраст 2 години, 3 години и 8 месеца по това време.

Снимката стана огромен хит в Интернет, мотивирайки хиляди жени да тренират и да влязат във форма, докато други се чувстваха засрамени, че не могат да достигнат подобни високи стандарти. Три години по-късно Канг публикува още една своя снимка, но този път изразявайки повече подкрепа към останалите майки.

Тя започнала своя собствена група, наречена „Майката без оправдания“ и разказала, че тренира по осем часа на ден, не ползва помощта на бавачка или готвач и не е професионален спортист или треньор. И въпреки това е вложила време и усилия, за да постигне тази форма.

Новата й снимка е придружена с много истини и разкрития за предишните й ритуали.

Ако не тежах толкова, колкото исках, спазвах диета в продължение на 10-12 седмици преди да се снимам за Инстаграм.

Две седмици преди снимки увеличавах кардио тренировките и намалявах приема на въглехидрати.

Една седмица преди това започвах даподготвям дрехите си, да си правя маски на лицето и да ходя на маникюр.

Денят преди снимките опитвах да елиминирам излишната вода от тялото си и винаги заснемах кадрите сутрин (преди да съм закусила и когато все още съм свежа)“, пише тя.

Канг признава, че промените в живота й са я накарали да осъзнае, че пътува прекалено много, че е стресирана и че й е писнало от всичко това.

Нейната снаха поискала да й направи нови снимки. Канг се борела с депресията през последните няколко месеца и е с 5 килограма по-тежка, отколкото е на прословутия си кадър.

Мария Канг не се е снимала от повече от година и признава, че кадрите, които можете да видите в галерията ни, са необработени.

„Спрях да се чувствам красива. Както при повечето майки, моята коса е винаги хваната на топка над главата, животът ми е в постоянно движение, а фитнес целите ми са един от последните ми приоритети. Нямах мотивация, качих известно тегло и преживявам трудни промени в брака си“, признава тя пред своите 61 000 последователи в Инстаграм.