Историите на ужасите разполагат с различни трикове и начини, с които да накарат студени тръпки да преминат през тялото ви. Някои съдържат изключително отвратителни детайли, а филмите често разчитат на анимации за специалните ефекти съм сцени, които целят да изплашат публиката. Някои истории на CreepyPasta например започват с „местна градска легенда.“ А някои, като Джеф Лий Джонсън, обичат да рисуват ужаса като най-типичната ежедневна сцена от 80-те.

Това е времето, когато хората току-що започват да преминават от черно-бели към цветни снимки. Епохата, в която видеоклиповете все още се срещат рядко, а снимките с призраци често се превръщат в гореща тема. Изглежда, че това придава на илюстрациите му определена атмосфера, която точно съответства на настроението.

Мъжът се надява, че тези илюстрации могат да научат случайните наблюдатели да бъдат по-внимателни към заобикалящата ги среда. Нещата може да не са толкова дълбоки, колкото си мислите, че са ... или пък са?

Неговите илюстрации засягат различни жанрове на ужаса, като включват от чудовища и призраци до човешки същества. И все пак нормалните изражения, които хората имат, въпреки кръвта и странностите, ги карат да изглеждат по-обезпокоителни.