Дългоочакваният сватбен ден на принц Хари и Меган Маркъл настъпи. Двамата се сгодиха през месец ноември 2017-та година.

Сватбата ще се състои в замъка Уиндзор, Бъркшир, Англия.

Общият брой поканени гости на сватбата ще бъде 2640 гости. Само 600 от тях ще присъстват на същинската церемония в параклиса "Сейнт Джордж".  

След церемонията ще има два приема. Първият ще се състои веднага след церемонията, а вторият прием е организиран от принц Чарлз - бащата на принц Хари. Вторият прием ще се проведе по-късно и ще бъде за младоженците и техните близки приятели. 

Очаква се, че Елтън Джон ще пее на сватбата. 

Днес се разбра и какви титли ще носят принц Хари и Меган Маркъл.Те ще бъдат херцог и херцогиня на Съсекс.

Меган ще отдаде почит и на майката на принц Хари - принцеса Даяна. Тя ще носи специално цвете в булчинския ѝ букет, което ще бъде в чест на Лейди Ди.

Интересно е, че в кралската сватба ще има българско участие и то за най-сладката част - тортата. Разбира се, предвид броя на гостите тортата няма да бъде само една. 

Първата по важност торта, която ще бъде за почетните 600 гости, ще отговаря сладкарят на двореца "Кенсингтън". А втората торта, която ще бъде предназначена за журналистите и вип гостите, ще отговаря българинът Иван Александров. Подготовката започва четири дни преди голямото събитие.

Вкусът, който ще доминира в десерта, ще бъде бъз и лимон. Любопитно е, че много сладкарници в цяла Англия ще предлагат торта с вкус на бъз и лимон в дена на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл.