Пред водещата Ива Иванова Марто говори открито за взаимоотношенията в племената, Мастагарков, Момчи, Дунев, Дени и Рълев.

"Влизаш в това предаване, хората виждат, че не си спортист. Изкарват ме милионер и започва големият хейт. Малко бяха вариантите да изглеждам положително, но исках да бъда себе си. И бях себе си през цялото време. Карах се, нареждах ги и играех играта по начина, по който сам я чувствах“, разказва финалиста. "Може би се случи, когато от племето на Старейшините преминах в това на Гладиаторите. Беше много труден момент, но хората видяха, че мога да се справя, макар да не съм в своето племе и със своята коалиция. Видяха, че имам и качества. Аз наистина не си говорих с никой от племето на Гладиаторите. През цялото време стоях на един стол и гледах. Само Рълев идваше да си говори с мен и после го хокаха. Чувствах се много прецакан, две седмици преди финала да ми се случи това. Момчил ме премести, но на негово място и аз щях да постъпя така."

Елвиса разкрива, че най-голямото разочарование за него в Игрите е била Денислава. "Единственият човек, който аз чувствах близък в предаването беше тя. Говорехме си по цял ден и си споделяхме какви ли не неща. Дори в синхрони тя е казвала, че съм единственият на когото вярва. Единственият, който ще остане зад нея, ще я пази. Плака, когато си тръгнах. Мислех, че сме много добри приятели. Никога не съм мислил, че тя ще предпочете мен пред майка си. Беше ми ясно, че ще играе с нея. Затова на единият съвет я попитах: "Ти щеше ли да играеш с мен?" И тя отговори положително. По никакъв начин не съм ѝ бил сърдит. Разделихме се супер приятелски в Игрите. Но когато излязох и гледах, видях как не спира да ме храни – как съм ги манипулирал, как било възможно всички да ми се връзват на акъла и т.н. Обадих й се и я попитах дали не я е срам, когато се гледа по телевизията. Извини ми се, но не съм приел извиненията й. В момента тя се опитва да оправи образа си…"

Елвиса споделя, че в началото е бил изключително респектиран от Дунев, но начинът му на игра е бил потресаващ. "Този човек е топ, изключително много го харесах. Но видях, че не  етова, което очаквах, да е мъж на честта и да е доблестен авторитет... Той не беше нито едно от тези неща! Дунев по-добре да не дава интервюта... Сърдеше се, не говореше на никой. Започна да лъже, да маже.."

"Предпочитам да играя с Мастагарков, да отстраним Момчил чисто стратегически. Удоволствие е да играя с такива хора като тях! Но съм реалист и знам какво съм сравнение с другите. не бих играл финал с Рълев, Цецо, Момчил..."

"С Рълев и Момчи сме много близки. Чуваме се почти всеки ден, излизаме постоянно. С тях двамата останах най-близък след Игрите."

В "След игрите подкаст" Мартин разкри, че на един от съветите Ралица го е попитала: "Забеляза ли как се посрещнаха Виолета и Рълев?", след което става ясно, че са се познавали доста преди началото на реалити формата. "Не са се срещнали просто случайно на някаква си бензиностанция на път за морето, Рълев призна, че са се познавали отдавна, пили са кафе, тренирали са пъзелите и дори каза, че в лицето на Виолета е открил сродната си душа!"

"С Виолета не сме се виждали и не сме се чували след предаването..."