Първата дама на Франция не е запалена по новите уелнес тенденции, предпочитайки стария, но верен метод за поддържане на лицето и фигурата си.

Макрон изглежда с 10-15 години по-млада от връстниците си и избира доста смели стилове на облекло, но що се отнася до храненето, някои диетолози може да нарекат Бриджит старомодна. Тя не е фен на популярната алкална диета и не си пада по гладуването. Тя просто се уверява, че ежедневната й диета включва поне 10 сезонни зеленчуци и плодове и при никакви обстоятелства не иска да види бързо хранене на масата.

Диетологът Франки Филипс отбелязва компетентния подход на мадам Макрон. Според експерта фокусирането върху разнообразни плодове и зеленчуци в ежедневната диета е един от най-добрите начини за поддържане на здравето и удължаване на младостта: „Хората, които консумират пет порции (около 400 грама) плодове и зеленчуци на ден, намаляват риска от развитие на няколко хронични заболявания, включително сърдечни заболявания и рак.

Плодовете и зеленчуците са не само източник на фибри, които са толкова необходими в зряла възраст, но и на хранителни вещества. Днес много диетолози настоятелно препоръчват обогатяване на диетата ви със зеленчуци с високо съдържание на витамини вместо обичайните хранителни добавки.

Има дори специални списъци със зеленчуци и плодове с подмладяващ ефект. Следните продукти обикновено оглавяват тези рейтинги:

  • Спанак. Богат на лутеин и зеаксантин, които предотвратяват развитието на катаракта и имат положителен ефект върху състоянието на ретината.
  • Червени чушки. Съдържат много витамин С и каротин, които се считат за мощни антиоксиданти. Витамин С помага за укрепване на имунната система, предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки Ябълки. Един от най-популярните anti-age плодове с високо съдържание на пектин, който помага за премахване на токсините и поддържа еластичността на кожата.
  • Авокадо. Продукт с много високо съдържание на витамин Е. Витамин Е е мощен антиоксидант. Диетолозите силно препоръчват ястия с авокадо за тези, които имат суха и раздразнена кожа.
  • Броколи. Богати на кверцетин, антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Смятат се за отлично средство за профилактика на колит и артрит.