Дългите и дебели удължени мигли отдавна са връхната точка в имиджа на много звездни красавици. Някои знаменитости ги свалят от време на време, докато други са толкова свикнали с кукленския вид, че дори не дават почивка на собствените си реснички между процедурите за удължаване.

Но пандемията си свърши работата: все повече и повече момичета започнаха да се връщат към естествеността. Включително и звездите.

Дженифър Лопес, например, доста често просто се отказва дори от спиралата между концерти, турнета и професионални фотосесии, и увеличи миглите си само когато е необходимо.

Амбър Хърд също е добър пример за умереност - нейните удължени мигли никога не са били толкова плашещо дълги, колкото тези на много от нейните звездни колежки, така че почти не се различаваха много от нейните естествени ресници.

Но Дария Пинзар признава, че е стигнала до сълзи, когато се е наложило да свали миглите си. Тя се оплака на последователите си в социалните мрежи, че сега “изглежда като молец”. Звездната дама сподели още, че миглите ѝ винаги са били рижи и че тя намира това за един наистина голям недостатък. Дария сподели още, че дори преди да удължи миглите си, постоянно ги е боядисвала в черно, за да подчертае погледа и очите си.

Между другото, производителите на изкуствени мигли и козметолозите не напразно предупреждават: “Когато носим удължени мигли с голям обем, нашите тънки и слаби мигли допълнително отслабват и започват да падат, особено в периода, когато се отстраняват изкуствените ресници.”

Изглежда, че Кайли Дженър и Ким Кардашиян го изпитват сами в момента. Собствените им мигли са почти невидими, въпреки факта, че и двете момичета са изгарящи брюнетки.

Как изглеждат тези и други звезди преди и след добавянето на изкуствените си мигли, вижте в галерията ни днес.