Случвало ли ви се е да виждате рецепта за някое ново ястие, но все да не ви остава време да го приготвите сами? Банановият хляб е една от най-любимите рецепти на американците. Ако трябва да сме честни, това по-скоро е бананов сладкиш, който се прави с едни от най-достъпните продукти във всяка кухня. Днес от Dama.bg сме приготвили за вас рецепта за един изключително нежен бананов хляб с хрупкава коричка и пухкава сърцевина. Невероятно ароматен и изчезващ за минути! Вижте как да го приготвите сами в Галерията ни.
1 от 11
Рецепта за бананов хляб
8
4561
1
Ще са ви необходими:
• 3 банана;
• чаша и половина брашно;
• 1 чаена лъжица сода за хляб;
• 3/4 чаши захар;
• 1 яйце;
• 150 грама краве масло;
• щипка сол.
Приготвя се изключително бързо. За целта купете банани и ги оставете за 3-4 дена в торбичка на тъмно място. Така те ще станат меки и по-вкусни. Когато дните отминат, почистете бананите, нарежете ги в купа и ги пресовайте, като картофено пюре, за да получите еднородна маса.
Разтопете маслото. За по-бързо го нарежете на малки кубчета в чаша и го сложете за 20-30 секунди в микровълновата фурна.
Излейте разтопеното масло в банановото пюре и разбъркайте, докато получите еднородна смес. Първоначално ще ви се стори, че това е невъзможно, но после всичко ще се получи.
Добавете захарта, содата за хляб, яйцето, солта и брашното. Разбъркайте добре. По-добре използвайте лъжица за бъркане, защото сместа е много гъста, а с миксера ще се образуват балончета, което не бива да се случва.
Готовото тесто изсипете във формичка за кекс. Предварително я намажете с масло или поръсете с брашно, за да се отлепи по-лесно хляба след изпичането. Тестото ще набъбне почти на половина. Печете на 175 градуса за около час.
Приятен апетит!
Евгения Генчева
24.01.2016