Всяка жена поне веднъж е срещала мъж, който е имал цял набор от положителни качества, но не е изпитвал физическо привличане към него. Този конфликт между разума и чувствата е често срещан проблем, който показва липсата на разбиране на жената за истинските й нужди от любов. Как да ги разберем? Астрологията може да даде добра подсказка или по-точно позицията на Марс в наталната ви карта.

Планетата Марс традиционно се смята за "мъжка". Отговаря за нашия темперамент, готовност за активни действия, сила на волята и енергийна способност да позиционираме елементите на нашето „Аз“ във външния свят. Но когато става въпрос за позицията на Марс в наталната карта на жената, тази планета придобива още едно допълнително значение - това качество на мъжката енергия, което предизвиква физическо привличане в нас.

Факт е, че за жените е трудно да се справят със своя агресивен и войнствен Марс, тъй като той е чужд на тяхната природа. Неговата енергия обаче трябва да бъде насочена някъде, така че сме склонни подсъзнателно да я проектираме върху мъжете, които срещаме и общуваме. Просто казано, позицията на Марс в наталната карта на жената може да ви каже към какъв тип мъж сте енергийно настроени; какви са вашите най-дълбоки еротични предпочитания; и какво наистина ви привлича в партньора.
Когато една жена избира партньор в живота само с „главата си“, без да взема предвид изискванията на подсъзнанието, ще й бъде изключително трудно да намери щастие в личния си живот. Тя може само да мечтае за сериозни и богати бизнесмени, защото - според общественото мнение / родителските инструкции - те се смятат за най-добрите кандидати за съпрузи; партньори, зад които се чувстваш като зад каменна стена. Но влизайки в отношения с такива мъже, тя бързо ще загуби интерес към тях и ще се разочарова, тъй като нейният Марс е в Стрелец и подсъзнателно се стреми не към премерен и проспериращ живот, а към лекота и бунт от цветове в отношенията (независимо от социалния статус и доходите на неговия избраник).

И така, как да разберете какъв мъж е подходящ за вас? За да направите това, трябва да съставите наталната си карта според датата, мястото и часа на раждане, вижте в коя зодия се намира планетата Марс и открийте какво означава това в галерията ни: