В момента на раждането душата получава уникален енергиен потенциал, който се определя от разположението на планетите в момента на раждането. Той е отправна точка и влияе върху формирането на характера на човека. Именно за това всяка зодия трябва да развива този потенциал през целия си живот.

Под влияние на житейските обстоятелства някои зодиакални знаци проявяват отрицателните си качества по-често от други представители на Зодиака. И комуникацията с тях се превръща в истинско мъчение поради техният инат, упоритост, мания и други не много приятни качества.

Вероятно всеки е забелязал, че има хора, с които е приятно да се общува и сякаш дишаш спокойно, когато си около тях. Междувременно думите и настроението на другите предизвикват меланхолия, униние, тъга и раздразнение. В тяхно присъствие е трудно да бъдеш спокоен и се чувстваш сякаш се задушаваш.

Ако човек по рождение има подчертан знак от нашия списък днес, тогава той лесно може да създаде „задушаваща“ атмосфера около себе си. Акцентът се дава от разположението на Слънцето или куп от няколко планети в тази зодия. И което е важно, местоположението на асцендента също влияе върху поведението на човек и неговото проявление във външния свят.

Вижте в галерията топ 3 на най-задушаващите зодии: