Днес ще ви запознаем с един бодибилдър, който се отказва от шведското си гражданство, за да работи в Япония като градинар.

Неговото име е Якоб Себастиан Бьорк, или поне е било такова, преди да се премести да живее в Страната на изгряващото слънце. Днес той е познат като Тацумаса Мурасаме.

Името му произлиза от две японски думи – „преминаващ дъжд“ (мурасаме) и дракон (тацу). „Маса“ пък е името на неговия учител, който му дава новото име.

Още от тийнейджър Тацумаса се интересува от японската култура и мечтае да отиде в Япония. Един ден негов японски приятел му предлага да го посети и Тацумаса приема. Той прекарва 3 месеца в Йокохама и се влюбва в страната.

Следващия път, когато посещава Япония, е след дипломирането му, тогава той решава да се премести в Япония завинаги. След като преместването става факт, той се отказва от шведското си гражданство, защото в Япония двойното гражданство е забранено.

Тацумаса учи градинарство 5 години в района Чубу. Той се запалва по идеята, след като посещава Музея на изкуствата „Адачи“ и е впечатлен от начина, по който японците подхождат към озеленяването.

Шведът се занимава и активно с бодибилдинг. Той казва, че води здравословен начин на живот и обича да е сред природата. Освен това в свободното си време е модел и е участвал в редица японски предавания.

Той е доста популярен и в Инстаграм, където споделя много снимки от работата си и от живота си в Япония.

Вижте някои от неговите снимки в нашата галерия.