Дори добре познатите ни храни понякога крият интересни тайни. Разберете някои от тях в нашата галерия.
1 от 17
Странни факти за храната, които ще те удивят
14
67535
42
Цветът на лютите чушки всъщност няма да ти разкрие колко люти са. Размерът е по-добър индикатор - малките са по-люти.
Колкото и странно да ти звучи, доказано е, че комарите са привлечени от хора, които наскоро са яли банан.
Авокадото е един доста непредвидим плод.
И още един факт за авокадото... Никога не давай на някоя птица авокадо (дори да е много нахална като този гълъб), то е токсично за тях.
Във всички тези бутилки има минерална вода, но нито една от тях няма напълно идентичен вкус и състав като останалите, защото няма два еднакви източника на питейна вода.
Оцветителите в храната правят децата хиперактивни, особено ако са червени или жълти на цвят.
Кафените зърна всъщност не са зърна, подобни на боб или грах, те всъщност са плодове. По-точното им название е „плодовете на растението кафе”.
Според японците и китайците не трябва да пиеш чай, който не е направен скоро и е престоял. Японците имат следната поговорка: „Вчерашният чай хапе по-лошо от змия”. А китайците смятат студения чай за отрова, защото дразни стените на стомаха.
Ако пуснете едно яйце във вода и то изплува, значи не е годно за ядене. Това е така, защото с времето в яйцето се образуват газове, които му позволяват да не потъва.
Най-добре е да консумирате сиренето „Камемберт” малко преди да изтече срокът му на годност, но никога след това.
Киселото зеле може да не е любимата ти храна, то тя истински те обича! Неговата киселост увеличава двойно възможността на тялото ти да обработва мазнини, така че отслабваш по-бързо.
Ако изядеш едно малко парче тъмен шоколад преди хранене, това ще насити кръвта ти с глюкоза. Дори да си много гладна, това ще утоли част от глада ти и няма да преядеш.
При правилните условия за съхранение медът е безсмъртна храна, която никога не се разваля. Най-старият мед е открит през 1922 г. в гробницата на Тутанкамон. Учените го тествали и установили, че е годен за консумация.
Ивелина Иванова
03.08.2016