Каква ли подсказка ви е подготвил косматият гризач?

Най-сладкият празник в годината, Денят на мармота, по традиция се отбелязва в САЩ и Канада на 2-ри февруари. Според преданията на тази дата се разбира кога зимата ще си тръгне. Това се гадае по действията на мармота, който или излиза, или не от дупката си. Ако на 2-ри февруари гризачът излезе от дома си, тогава пролетта ще пристигне по график и времето ще се затопля с всеки изминал ден. Ако все пак мармотът не посмее да напусне бърлогата си, тогава студът ще продължи по-дълго от очакваното.

Някои българи също са запознати с този празник, поне от известната комедия „Денят на мармота“, или други американски филми и предавания. Или пък може би се сещате за една стара реклама, в която „един мармот завива шоколада в станиол“.

Днес ви предлагаме онлайн гадаене, вдъхновено от тази сладка животинка. Изберете гризач, за да разберете кога ще настъпи вашата лична пролет.

ТЕСТ: Разберете кога идва пролетта ще настъпи в сърцето ви.

Разгледайте изображенията на четирите мармота и изберете този, който най-много ви допада. А след това в нашата галерия разберете каква прогноза ви е подготвил пухкавия гризач за 2024 година.