Сам Гринър вече е на 15 години. И станал интернет звезда, когато нямал дори годинка. „Направих снимка на 11-месечния си син на плажа през 2007 г. Той тъкмо се канеше да изяде шепа пясък и хванах този момент“, казва Лейни Гринър в пресата.

В същия ден майката на момчето публикувала снимка в профила си във Flickr. След това родителите на Сам видели, че снимката на сина им е станала много популярна. „Тогава не знаехме какво е меме. Мислехме, че е нещо обидно, зло. Затова не искахме детето ни да бъде свързвано с подобно нещо”, казва бащата на момчето.

По-късно с помощта на Фотошоп сложили нож в ръката му и го облекли с пиратска лента. Година по-късно интернет потребителите решили и тематиката на снимката - мемето със Сам получило прякора „Успешно дете“.

„По-късно снимката се появи в реклама за витаминна вода, реклама за мобилни телефони и беше на много билбордове в цяла Великобритания“, разказва майката на Сам. „Първоначално не ми хареса вниманието към снимката на сина ми. Мислех, че е намеса в живота му. Опитах се да я премахна. Но никой не го направи. И тогава погледнах на всичко с други очи - като нещо забавно и позитивно. Страхотна история, която Сам може да разкаже един ден, когато срещне момичето за себе си.“

За родителите на момчето прякорът „Успешно дете“ имал специално значение. Факт е, че бебето било родено преждевременно и на 6 седмици е претърпяло мозъчна операция. Затова за родителите било особено приятно да видят сина си като успешно дете.

„Това е най-подходящото заглавие за снимка на нашето момче. И най-хубавото е, че не ние го измислихме, а интернет потребителите“, смята майката на Сам.

Момчето било малко смутено от такава слава: „Странно е да си популярно дете. Нямах представа какво се случва. Така че имах много смесени чувства. Спечелих си фенове, хората по улиците ме молеха да повторя същата поза, питаха какъв е вкусът на пясъка.

А аз съм обикновен, мързелив тийнейджър. В свободното си време рисувам картини и слушам музика. Животът се променя, промених се аз и осъзнах, че не искам да бъда запомнен просто като детско меме. Мечтая един ден да създам нещо, което да вдъхновява хората повече от „успешното дете.“

Вижте в галерията как се е променил Сам Гринър през годините: