Внимание, внимание! Време е за задължителната дневна доза „Аууу“. Представяме ви най-очарователните защитници на обществения ред - полицейските кучета Лъки Стар, Шуман, Фейда, Брадър, Ейджей и Фул Мун.

Те са част от екипа К-9 на тайванската полиция и ще бъдат обучени за сериозни задачи - да намират експлозиви, наркотици, следи от кръв и т.н. Работата в полицията, изглежда, е семейно призвание, защото майка им Йелоу също е част от екипа К-9.

„Надяваме се един ден кученцата да станат като майка си Йелоу, за целта трябва да преминат успешно своето обучение“, казват от полицейското управлението. Бащата на малките сладури - Лидер, също е полицейско куче, така че работата им е в кръвта.

Един ден те ще помагат на полицията, но днес едномесечните палета предпочитат спането и яденето пред залавянето на престъпници. „Случва се Лъки Стар да заспи, докато яде, а после да се събуди изведнъж и да продължи с храненето все едно нищо не се е случило. Как да не ги обичаш?“, пита се капитан Пан от тайванската полиция.

Вижте най-сладките (бъдещи) полицейски кучета в нашата галерия.