Приготвянето на торта суши е много по-лесно и по-бързо отколкото да приготвите обикновено суши. Днес ще ви покажем как да я направите в няколко лесни стъпки. Съветваме ви преди да я сервирате, да нарежете тортата на малки парченца с остър нож, потопен в студена вода.
1 от 9
Вкусна и много лесна суши торта
6
3992
5
Необходими продукти
• Ориз за суши - 300 гр
• Нори - 2 листа
• Краставица - 2 бр.
• Авокадо - 1 бр.
• Пъстърва солена - 250 гр
• Оризов оцет
• Соев сос
• джинджифил - корен
• Уасаби - сос
• Сусам
• Форма за торта.
Измийте ориза няколко пъти под течаща вода. Сложете го в цедка, за да се оттече водата. След това го сложете в тенджера и покрийте със студена вода в съотношение 1:1. Оставете водата да заври, покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри около 10 минути. След това свалете от котлона и оставете под капак за още 10 минути.
Обелете краставицата и ги нарежете с нож на дълги филийки. Почистете авокадото и действайте по същия начин.
Нарежете рибата внимателно на тънки парченца. Поставете лист нори във формата за торта и с нож отрежете излишните краища. Трябва да се получи кръгла форма на листа. С втория лист направете същия кръг. Поръсете сварения ориз с оризов оцет и разбъркайте внимателно с дървена шпатула.
Поставете първия слой ориз, върху него сложете краставица, след това наредете парченцата риба. Върху рибата поставете втори лист нори и притиснете с ръце. На втория лист от нори отново сложете ориз, авокадо и след това риба. Внимателно отстранете формата и поръсете със сусам. Сервирайте със соев сос, джинджифил и уасаби.
Надя Чанкова
06.06.2016