Книгите за оцветяване, предназначени за възрастни, все още са огромен хит. Те са страхотен начин да разпуснете и да си откраднете няколко спокойни минути за себе си, а кой се нуждае повече от това от един родители?

Кати Шимилд разглеждала секцията с книги за оцветяване и ѝ хрумнала интересна идея: „Моята саркастична страна ми проговори – боже, тези книги щяха да са много по-интересни, ако бяха забавни, ако ме караха да се смея... особено на себе си и живота около мен.”

Затова Шимилд се свързвала с илюстратора Джошуа Лагман, за да създадат „Един ден от живота на майката”. Книгата е предназначена за майки, съдържа забавни и типични случки от живота на всеки родител, допълнени със смешни надписи. „Просто ми хрумна колко забавно ще е да създам такава книга, която показва един сатиричен, но реален, поглед върху ежедневието на всеки родител.”

Шимилд се надява, че книгата за оцветяване ще разсмее майките и ще им действа успокояващо. Тя подготвя и втора книга на същата тема. Ако още не си се включила в движението на оцветяващите възрастни, можеш да опиташ, забавлението е гарантирано.