Макар че дните, които предстоят, може да са по-кратки и физически по-тъмни, хороскопът за есенното равноденствие през 2023 г. е насочен към по-спокойно мислене, отколкото през последните месеци. Тъй като първият ден на есента съвпада с началото на ориентирания към партньорите и удоволствията сезон на Везните, това време от годината е насочено към приоритизиране на връзките и тяхното подновяване. Така че, ако сезонът на Девата ви е стресирал, началото на свежия нов сезон обещава да ви върне в равновесие.

Като кардинален знак, енергията на Везните е отговорна за инициирането на начинания, които включват социализация, творческо сътрудничество и изграждане на нови взаимоотношения. Това е идеалният сезон за общуване с други хора, особено сега, когато Венера, управителката на този знак, най-накрая е директна. Тъй като обаче този сезон е свързан с обединяване на усилията с други хора, независимите ви стремежи може да останат на заден план. Именно тук балансът, който е толкова важен за Везни ще ви бъде от полза, защото ще е важно да давате приоритет на другите и на себе си.

Кога е есенното равноденствие през 2023 г.?

Тази година есенният сезон ще започне официално на 23 септември. Есенното равноденствие означава времето от годината, когато дните и нощите са с еднакво количество дневна светлина, което символизира началото на бавното скъсяване на дните, водещо към по-студените месеци.

Това означава и преминаването на Слънцето във Везни, така че през следващия месец всеки зодиакален знак ще дава приоритет на удоволствието, артистичността и романтичната връзка. Въпреки това, тъй като Везните се считат за знака на падането на Слънцето, където то губи своето достойнство, може да се окажете прекалено погълнати от това да бъдете харесвани или приемани от другите хора. През този сезон е възможно да избягвате конфликти и конфронтации, за да запазите мира, но помнете - това може да доведе до по-сериозни проблеми в бъдеще. Макар че този период е благоприятен за изглаждане на отношенията, не забравяйте да не изоставяте своята автентичност в името на това да запазите щастието на другите хора.

Вижте в галерията как всеки зодиакален знак ще бъде повлиян от есенното равноденствие през 2023 г: