Какво означава щастлива двойка?

Това са двама души, които изцяло се приемат един друг, обичат се и се уважават, без да е нужно това отношение предварително да се заслужи, без да е нужно да се доказват и да се "омилостивяват".

Оставили са егоизма си в килера

и изпитват удоволствие от това, че споделят ежедневието си с друг човек, от това, че са едно цяло.

Те не се наказват нито с думи, нито с дела, те се подкрепят и проявяват разбиране към недостатъците на другия.

Такива хора имат здрава и силна връзка помежду си, на преден план при тях винаги излиза думичката "ние" и фразите "искам ти да си добре", "искам да ти помагам".

Разпознавате ли се в тези редове или имате нужда от по-конкретни примери? 

Вижте шест неща, които всяка щастлива двойка прави:

1. Те винаги спят заедно.

Независимо дали някой от двамата е болен, дали са се скарали преди това, дали единия ще става рано и има опасност да събуди другия – всички тези неща нямат значение. Здравите двойки винаги завършват дните си заедно. Те знаят, че да си легнете с нерешени проблеми не е толкова зле. Въпросите могат да бъдат разисквани и на сутринта, на свежа глава. Те няма просто да си легнат сърдити, а ще си разменят целувка за лека нощ.

2. Те си изпращат мънички съобщения на любов през целия ден.

Хората в здрава и щастлива връзка постоянно показват любовта си един към друг, с малки и мили жестове. Всеки един от двамата иска другия да се чувства добре през целия ден, дори когато са разделени. Единият излиза рано за работа и намира любимото си бонбонче в джоба на сакото, другият се събужда и вижда готовата закуска на масата. Малки бележчици, смс-и, любима песен, сърчице в пяната на кафето, красиво подреден обяд – жестовете на любов и отношение са навсякъде.

3. Те постоянно се докосват.

Те не просто си седят заедно на дивана. Те постоянно се галят и се прегръщат. Те не просто се разхождат. Те се държат за ръка и се предупреждават за всяка бабуна и счупена плочка. Те не просто спят. Те спят прегърнати „на лъжички”. Те постоянно са в контакт един с друг.

4. Те знаят, че да бъдат щастливи е по-важно, отколкото винаги да са прави.

Ако възникне някакъв дребен спор, който обаче е на път да придобие огромни размери, те просто спират. Не доказват тезите си на всяка цена. Избират щастието пред себеизтъкването.

5. Те не играят игрички.

Не си правят номера, не се преструват, не хитруват. Когато двойките играят игри, никой не печели и те знаят това. Връзката им се гради на искреност и доверие. Да направят нещо напук? Да се инатят, за да постигнат своето? Не, те осъзнават, че подобно държание не гради, а руши една връзка.

6. Те не се опитват да се променят един друг.

Ако някой има желанието да промени нещо в себе си, да стане по-добър в дадена сфера, половинката му го подкрепя и му помага да се развива. Но мисля, че на всички трябва да ни е ясно, че не можем да променим партньора си, ако той не иска това. Натрапването на нашите собствени представи и желания върху визията, държанието, отношението и т.н. на другия човек не е част от една здравословна връзка. Щастливите двойки, които имат силна и здрава връзка не се променят един друг насила, не изискват и не изнудват, поставяйки собствените си виждания за нещата на първо място. Те взаимно се уважават и се съсредоточават в това, да разучават и обичат човека до себе си такъв, какъвто е.