1. Вземете релаксираща вана

Няма нищо по-отпускащо от топлата вана. Добавете различни масла, сапуни и аромати или просто няколко капки бебешко олио за измиване на тялото. Ако имате ароматни свещи, запалете ги. Вземането на вана е един от най-евтините начини да се отпуснете - не е нужно да добавяте розови листенца или да пиете скъпо шампанско. Нужна ви е просто вана с топла вода.

2. Опитайте йога

Не е задължително да практикувате йога в зала, може да опитате и у дома. Изберете някои по-базови и лесни пози, за да се отпуснете и да се разтоварите от натрупания стрес през работната седмица.

3. Събудете детското в себе си

Звучи налудничаво, нали? Но всъщност е след най-ефикасните начини да си починете. Направете нещо, което сте обичали, когато сте били малки - играйте на любимите си игри или слушайте някои от любимите си песни от детството. 

4. Пишете и четете

Писането е един страхотен начин да отпуснете съзнанието си и да споделите вашите притеснения и мисли, особено когато живеете сами и не намирате смисъл да споделяте проблемите си с околните. Четенето също е релаксиращо и помага да забравите проблемите си поне за известно време. И двете неща ще ви помогнат да заспите по-бързо и да имате здрав и спокоен сън. 

5. Слушайте успокояваща музика

Да се отпуснете след дълъг ден не е свързано с харченето на много пари. Дори на никакви. Пуснете си някои успокояващи песни вкъщи, които ви зареждат с положителни емоции. Опитайте се да прекарате един час в слушане на любимите си песни и ще се заредите с настроение.

6. Пийте чай от лайка

Пиенето на чаша чай от лайка е един от най-ефективните начини да успокоите нервите си след тежък ден в работата. Чаят от лайка работи като леко успокоително и ще допринесе за добър и спокоен сън. Това е древно успокояващо средство, използвано от векове.

7. Топла прегръдка

Топлата прегръдка е едно от най-приятните, релаксиращи и приятно емоционални неща, които ще ви направят щастливи. Прегръдката ще засили любовта помежду ви и ще почувствате необходимата сигурност от партньора до вас.