Графиня Волфскийл е най-известният немски Шуслеров терапевт и натуропат. За шести пореден път тя ще гостува в България и таза година ще говори пред българската публика за храненето при различни заболявания. Безплатните й лекции са в Пловдив, София, Русе и Варна и стартират от 3 октомври. По време на тях ще можете да закупите и новата й книга “Шуслерови соли и хранене според биоритмите“.

Хората с наднормено тегло, с проблеми с метаболизма, със заболявания като подагра, диабет, ревматични оплаквания, сърдечносъдови болести трябва да са внимателни относно храненето си, защото детоксикацията на черния дроб и отделителната система при тях и без това е затруднена. Важно е не само за тях, но и за здравите да поддържат в оптимални нива киселинността в тялото, тъй като прекалено киселите тъкани са добра почва за развитие на болести.

За разтоварване на метаболизма и неутрализирането на киселините в организма графиня Волфскийл препоръчва за период от 6 седмици следната диета за ежедневно хранене:

Зърнено-житни култури: просо, ечемик, овес и спелта; пшенични продукти/хляб да се консумират в много ограничени количества.

Порциите с месо да са малки и не често - максимум един път седмично. Най-добре е то да бъде прясно пилешко месо или прясна риба.

Трябва да се изключи свинското месо или колбаси. Месото съдържа аминокиселини и наситени мазнини, а те натоварват киселинно организма и сгъстяват телесните течности.

Отказът от краве мляко и млечни продукти като кашкавал, сирене, кисело мляко и извара е необходим. Белтъчините на кравето мляко сгъстяват лимфата, „охлаждат”, образуват слуз и натоварват имунната система.

Да не се използва захар и храни, съдържащи захар. Захарта образува киселини, натоварва метаболизма. За подслаждане са подходящи (малко) мед, сироп от круши, кленов сироп, както и нерафинирана тръстикова захар.

Ястията с яйца също да се избягват. Белтъкът на яйцата е вторият най-често срещан хранителен алерген, ето защо по време на диетата трябва да се избягва.

Да не се купуват портокали, киви или мандарини. Много хора реагират алергично към цитрусовите плодове. Те съдържат много препарати за растителна защита и образуват киселини. Позволени са малки количества лимони и грейпфрут с биологичен произход, тъй като те се метаболизират алкално.

Стоп на плодовете вечер! Плодовете ферментират през нощта в храносмилателната система, образуват алкохол и натоварват черния дроб.

Без плодови сокове! Позволени са малко сок от грейпфрут или 1/2 грейпфрут на закуска!

Графинята препоръчва да се пият големи количества слабо минерализирана вода! За детоксикация са позволени до 3 литра на ден. Голямото количество вода стимулира обмяната на веществата. Задължително е да се пие между храненията, а не по време на хранене!

Алкохолът е абсолютно забранен, той натоварва черния дроб. Така се възпрепятстват или ограничават детоксикиращите процеси и се възпрепятства елиминирането на токсините от черния дроб.

Хранителните продукти ни даряват с вещества, които можем да приемем, само ако клетката е в състояние за това.  Шуслеровите соли активират функцията на клетката. Хранете се здравословно и приемайте тези  Шуслерови соли, от които се нуждаете. Така усвояването на съответните витамини и минерали в обмяната на веществата на клетките, тъканите и органите ще е особено успешно.

Шуслерови соли комбинация за връщане на алкално-киселинното равновесние

Детоксикация (регулиране на алкално-киселинния баланс):

С тези соли се стимулират всички процеси за изхвърляне на киселини и се противодейства на ревматичните тенденции.

№9 натриев фосфат: сутрин се разтварят 3-6 таблетки и разтворът се изпива на глътки, като се „дъвче” (регулира се алкално-киселинният баланс, образуваните кристали се разтварят)

№10 натриев сулфат: на обед се разтварят 3-6 таблетки (води до изхвърляне на образуваните кристали)

№11 силицея: вечер 5-10 таблетки.

Продължителност на лечебния курс: шест седмици; може да се повтори след известна почивка.

Знаете, ли че...

Шуслерова сол №9 е основният регулатор на киселинността и подпомага преработването на мазнините. Ползвайте я при киселини и наднормено тегло!

И още можете да научите на предстоящите безплатни лекции на графинята в България. Те ще се проведат от 18.30 часа в:

 

Пловдив – 03.10, Новотел „Пловдив“

София – 4.10, НДК, зала №6
Русе – 5.10, Доходно здание, Зала „Европа“
Варна – 6.10, хотел „Черно море“