Не се бори срещу болестта - засилвай здравето!Съветва графиня Ангелика Волфскийл, която е в България за серия от безплатни лекции за храненето при различни заболявания. Вчера тя беше в Пловдив, днес ще ви очаква в София, предстоят Русе и Варна. За първи път представя новата си книга на български „Шуслерови соли и хранене според биоритмите“.

Често ли водите разговори със себе си наум?

„Времето е лошо, сигурно ще хвана хрема.“

„Тази работа ме побърква.“

 „Тази колежка ми скача по нервите, винаги закъснява...“

 „Тази пъпка е ужасна.“ –

„Ох, тези бръчки – помощ, остарявам ...“

„Днес пак изглеждам ужасно, кръгове под очите, а косата ми...“

Познати ли са ви тези „приятни” разговори насаме, например сутрин в банята? А знаете ли, че вашите интересни монолози се подслушват?

Имунната система непрекъснато подслушва вътрешния ни монолог, казва д-р Дийпак Чопра, ендокринолог и бивш главен лекар на New England Memorial Hospital в Стоунам, Масачузетс (САЩ).

Това становище се подкрепя от откриването на така наречените “невропептиди”. Тези химически вещества са открити от учените през 80-те години. „Невро”, тъй като те са в мозъка - и „пептиди”, тъй като става дума за протеинови молекули.

Всяка мисъл, следователно всяка вътрешна представа, всяка дума влияе на нервната система посредством тези специфични молекули - посредници.

Изненадващо учените открили, че не само мозъкът има специфични рецептори (взаимодействие "ключ-ключалка”) за тези невропептиди, а че те се движат навсякъде в кръвотока и попадат във всички наши органи, тъй като в клетките на имунната система има рецептори за тези невропептиди.

Нездравословен речник = болнави хора

Всяка вътрешна представа, всяка дума се регистрира.Имунна система наблюдава, слуша и чувства заедно с вас.

Имунната система приема всичко буквално и ежедневните ни изказвания като „Това ме побърква“, „Това ме съсипа“, „Скапан съм“, „Не издържам повече”,  „Болен съм“ или „Алергичен съм“ имат съответното въздействие, особено ако са част от ежедневния словесен речник. Посланието, което чрез невропептидите се предава на рецепторите на органите и на имунната система, е решаващо. Хората с нестабилно здраве имат и “болнав” речник: липсват думи като здрав, енергичен, радост, щастие, „Аз искам ...“, „Аз мога...“ , затова пък често се използват думи като болен, лошо, уморен, не мога или изтощен.

Нашата имунна система регистрира словесните ни послания. В резултат на това: ендокринната система реагира със съответните чувства в тялото.

Мотивиращи монолози

Затова не използвайте пренебрежителни шеги или забележки по свой адрес. Имунната система няма чувство за хумор, резултатите могат да бъдат неприятни.

Неправилното фокусиране може да доведе до безпомощност.

Ако се обвързвате мислено с това, което е наопаки или не е съвсем наред (“Ооо, тази отвратителна пъпка, този голям нос, тази хрема...”), влияете на ендокринната система. Енергийният баланс отслабва, появяват се неприятни чувства, а това въздейства от своя страна на поведението и на околните.

Обърнете внимание на следното:

Как разговарям със себе си, с какъв тон, какви думи използвам?

Какви вътрешни картини рисува моето въображение?

Концентрирайте мисловната си енергия върху това, което искате, а не върху това, което не искате!

Настройте вътрешното си радио - поемете режисурата и избора на програми.

Резултатът няма да закъснее. Ще изпитвате повече радост от себе си и обкръжението ви - от вас. Ще станете по-самоуверени!

Към тези мерки добавете и Шуслеровите соли, които се грижат за здравия имунитет. Те стабилизират имунната система, предпазват от инфекции и укрепват защитните сили на организма:

№3 железен фосфат - сутрин се разтварят 3 таблетки и разтворът се пие на глътки, като се „дъвче“;

№6 калиев сулфат - на обед се разтварят 5 таблетки и разтворът се пие на глътки, като се „дъвче“;

№ 7 магнезиев фосфат: вечер се разтворят 5-10 таблетки и разтворът се пие на глътки, като се „дъвче“.

Приемайте ги поне 2 месеца.

И още интересни факти можете да научите на безплатните лекции на графиня Волфскийл, които предстоят до края на седмицата. Посетете ги в:

 

София – 4.10, НДК, зала №6
Русе – 5.10, Доходно здание, Зала „Европа“
Варна – 6.10, хотел „Черно море“

 

Начало на лекциите: 18.30 часа

 

Вход свободен