Има доста неща, които могат да развалят доброто преживяване в секса. Спазми в краката, затруднено дишане, умора или прекомерна дехидратация. Да не споменаваме, че на показ излизат и части от тялото, които не си харесваме особено. Предлагаме ви решение за всички тези проблеми - тренирайте!

Сексът на първо място е физическо натоварване. Точно както при останалите физически натоварвания, не винаги е лесно да сме на линия за дълго време. Връзката между секса и фитнес тренировката ви е много силна и въобще не трябва да я пренебрегвате. Ето нашите съвети кои части на тялото трябва да тренирате:

Сила в горната половина на тялото

Независимо от позата, в която правим любов, мускулите от горната част на тялото ни са винаги натоварени. Те са нужни, за да поддържаме тежестта на собственото си тяло, а при мъжете - за да поддържат и нашето тяло в зависимост от позата. Добре е следващия път във фитнеса да наблегнете повече на упражненията на ръцете и на гърба.

Гъвкавост на тялото

Спазъм в неподходящото време ще развали приятната вечер. Препоръчваме ви да правите повече разтягания преди и след тренировка. Това ще ви помогне  с по-сложните пози и редовното сменяне на позициите. А и кой мъж не мечтае за "гимнастичка в леглото".

Силна аеробна подготовка

Стегнатото тяло със сигурност ще впечатли партньора ви, но издръжливостта ви не се определя от това. Много от вас ще си кажат, че всяка сутрин тичат в парка. Да, но това не е достатъчно. Препоръчваме ви от време на време да правите интервални тренировки, които са полезни за сърцето и улесняват честата смяна на ритъма. Те ще натоварят тялото ви до краен предел и много ще ви помогнат между чаршафите.

Секс

Да, разбира се, това е най-ефективното упражнение! Той самият е голямо физическо натоварване и цялостно подобрява формата ви. Изисква не по-малко енергия от фитнеса. При секс с нормално темпо може да изгорите около 180 калории за един час. Представете си колко ще се поизпотите, ако сте по-страстни в леглото...