За някои хора мисълта да станат по-рано, за да отидат на фитнес, е ужасяваща! Обичаме да си поспиваме малко повече от обичайното и тренировките рано сутрин въобще не се вместват в програмата ни. В интерес на истината обаче, сутрешните тренировки са много полезни и разполагат с куп предимства, от които бихте могли да се възползвате.

Ще започнете деня тонизирани

Сутрешната тренировка ще ви тонизира за целия ден, което малко или много ще подобри настроението ви. Освен това ще се почувствате много по-жизнени през остатъка от деня и няма да имате нужда от няколко чаши кафе, за да „влезете в час“.

Ще изгаряте повече мазнини

Доказано е, че рано сутрин тялото ни изгаря най-много мазнини. Една от причините за това са сутрешните тренировки, които активизират метаболизма ни и той започва да изгаря калории веднага след сън, което пък от математическа гледна точка означава, че ще изгорим повече калории от обикновено, защото ще разполагаме с повече време за целта.

Ще избегнете навалицата във фитнес залата

Фитнес залите са препълнени в часовете между 17:00 и 20:00. Това е така, защото повечето хора предпочитат да отидат на фитнес веднага след работа.

Ако отидете в часовете между 7 и 9 сутринта ще забележите, че залите са почти празни и бихте могли да преброите хората, които тренират в тях, на пръстите на едната си ръка.

Така че, ако отидете в този часови диапазон (преди старта на работния ден), няма да ви се налага да чакате за някой уред, което малко или много би могло да провали тренировката ви.

Ще сте свободни след работа

Предполагам, че поне веднъж ви се е случвало да пропуснете тренировките във фитнеса след работа, защото сте твърде уморени или сте били задържани от шефа, или имате уговорка за среща след работа.

Именно поради тези и още много други фактори е далеч по-добре да отидете на фитнес преди работа, а не след. Времето след работа е време за почивка!

Ще си изградите здравословни навици

Малко или много с помощта на сутрешните тренировки бихте могли да си изградите цял куп здравословни навици. Ставането рано сутрин е един от тях. Освен това ще имате нужда от обилна закуска преди или след тренировка и ако до момента сте пропускали най-важното хранене за деня, то това вече няма как да се случи!

Ще спите по-добре

Ако тренирате рано сутрин ще се насладите на по-качествен и хубав сън. В края на деня тялото ви ще бъде изморено от тренировките, работния ден и всичко останало и ще има нужда от качествена почивка!