Всеки, който е пътувал извън родната си държава, може да даде полезни съвети за оцеляване зад граница. Всички те са изпитани и знаем, че са полезни. Е, има и насоки, които не е добре да спазваме, ако искаме да си изкараме добре и да не останем разочаровани от почивката си.

За да се предпазите от подобни преживявания, сме подготвили 12 от най-лошите съвети, които можете да получите при далечно пътуване:

1. Не излизайте от стаята/апартамента, навсякъде другаде е опасно

Вие не познавате нито града, нито хората. Най-доброто, което можете да направите, е да си седите в жилището, докато пътуването приключи. Но все пак направете няколко снимки през прозореца, за да ги публикувате във фейсбук

Запомнете: Няма снимка = няма доказателство.

2. Никога не отсядайте в хостели

Има хора от цял свят и атмосферата е прекалено енергизираща. Тези хора в хостела обикновено искат да говорят с вас, а няма нищо по-досадно от това.

Освен това може да нямате собствена баня - споделянето с други хора също е досадно.

3. Хранете се в заведенията до най-известната сграда в града

Обикновено ресторантите, разположени в непосредствена близост до най-известните сгради са там с причина: прилични цени, местни хора и вкусна храна. А и все пак, трябва да се покажем на околните - ако не са опасни, разбира се!

4. Винаги резервирайте 366 дни предварително

Почти всичко е по-евтино, когато резервирате повече от 1 година предварително или дори още по-рано. Защото пътуването е за планиране и пестене на пари, а не за изживяване.

5. Никога не опитвайте уличната храна

Уличната храна по целия свят е опасна и може да ви убие. Не се доверявайте на улични търговци, освен ако не са от вашата страна.

6. Винаги поръчвайте бира/вино, което пиете най-често

Няма по-хубаво вино и бира от това във вашата страна и това е факт. Посъветвайте се със сервитьора или бармана, ако предлагат питие от вашата държава. Може да е по-скъпо (с около 47%), но си струва.

7. Направете най-малко 374 снимки на най-известната сграда в града

Платили сте толкова много пари, за да стигнете до тук, затова се уверете, че правите добри снимки.

Трябва да ги покажете на приятелите си у дома все пак!

8. Запишете на видео всичко, което можете

Сериозно!

Когато сте у дома и искате отново да изживеете всичко, ще си ги пуснете и ще видите на колко хора сте развалили снимките - толкова забавно!

9. Използвайте само транспорта за туристи

Туристическият транспорт обикновено е 12 пъти по-скъп, но си струва.

Никой не иска да използва обществения транспорт, защото там има обикновени местни хора. Освен това трябва да избягвате да наемате автомобил. Всеки, който не е от вашата държава, кара като луд.

10. Актуализирайте Facebook с колкото можете повече снимки

Съществува определено правило за актуализиране на състоянието ви в социалните медии, когато пътувате. Ето малко ръководство:

- Преди да пътувате, публикувайте мистериозно изречение като „Да, плановете за пътуване са завършени“ или „Нямам търпение се кача на самолета“. По този начин можете да сте сигурни, че вашите приятели ще напишат коментар и ще попитат къде пътувате;
- Качвайте поне 17 снимки на храна за всеки 8 дни от пътуването;
- Качвайте 36 снимки в Instagram на всеки два дни. Това е лесно и дори можете да ги свържете с Facebook. Старините филтри ще ви превърнат в професионални фотографи.

11. Поставяйте любовни катинари на всеки мост, който видите

Какво символизира любовта повече от катинар?

Когато пътувате, трябва да сложите колкото се може повече. Уверете се, че носите достатъчно с вас. Може да е скъпо, но си струва.

Това всъщност е причината, поради която Париж и Венеция са скъпи дестинации за посещение.

12. Започвайте всички изречения с "В моята държава…"

Когато пътувате по света, е важно да сравните всичко с вашата страна. И да обясните, че тя е по-хубава.

Хората оценяват това!

А може и да започнете да образовате хората за вашата гледна точка относно световната историята. Може да е всичко от Втората световна война до Северна Корея и Световното първенство в Катар.

Важно е да запазите вашите силни вярвания, че сте прави и никой да не е в състояние да ви убеди в обратното.