Знаете ли колко често жените, които идват на моите семинари споделят, че са изморени? Многото ангажименти, свързани с работата, децата и семейството ги карат да се чувстват като работни коне. Към всичко това се добавя и усещането, че покрай толкова грижа за другите, са изгубила някъде себе си. После пък се обажда вината – как смея да се оплаквам, когато имам толкова много – работа, дом, семейство, всичко, което исках. Каква неблагодарница съм, след като сега мрънкам, че съм изморена?

Още като малки деца учим за кръговрата в природата – вали дъжд, после водата се изпарява, а след това пак става на капки. Защо тогава очакваме, че можем да даваме до пълно изтощение и после да сме щастливи? За да можем да даваме, без това да ни тежи, е нужно да умеем да се зареждаме – т.е. да дадем сами на себе си. Как да го направим?

Отделете си ден за „нищоправене”

Това е ден, в който си оставате вкъщи и си почивате. Не говорим за събота и неделя, когато цялото семейство е около вас или пък, когато срещите с приятели и купоните са най-интензивни. Става дума да си вземете почивен ден само за вас – да си останете у дома и да се излежавате, да зачетете някоя от книгите, за които все не ви остава време, да си пийвате чай, да си запалите свещ, да се отпуснете изцяло и напълно. Ако в представата ви за пълно отпускане са включени и разговори с приятелки, нека бъде така. Този ден е само за вас и е подчинен единствено и само на вас и на вашата почивка. Всичко останало – чистене, подреждане и служебни ангажименти могат да почакат. Когато сте заредени и отпочинали, ще ги отметнете много по-бързо.

Направете си списък от нещата, които ви зареждат

Не можете да си представяте колко много хора дълбоко се замислят, ако поискаш да ти изброят нещата, които обичат да правят. Обикновено се оказва, че от толкова дълго не са ги практикували, че вече им се струват като от минал живот. Затова списъкът е важен – за да си припомните къде и как наистина зареждате батериите си. За един това може да е разходка в гората, рисуване, йога и романтичен филм, за друг - шопинг тур в мола, фитнес и на бар с приятелки. Няма значение какви са дейностите, важното е да ви балансират и да ви пълнят резервоара с енергия.

Доставяй си удоволствие и си позволявай най-доброто

Има ли ресторант, в който винаги си искала да отидеш, но ти е изглеждал прекалено лъскав? А магазин, по чиято витрина си се заглеждала? Посети ги още тази седмица. Не е нужно да вечеряш в това заведение, просто хапни десерт или изпий един чай, но се потопи в лукса и се чувствай на мястото си. Изобилието идва в живота ни само когато се настроим на неговата честота. Още днес можеш да пробваш диаманти, ако решиш. Достатъчно е да го допуснеш в съзнанието си и да прекрачиш уверено прага на магазина – зависи само от теб.

Остани на тишина

Сред толкова възможности за комуникация и пищящи устройства, без да се усещаме, ставаме жертви на свръх стимулация от външния свят и губим връзка с вътрешния си свят. Когато около нас има толкова много шум – телевизор, компютър, известия от фейсбук, мигащото съобщение на дисплея не телефона, ставаме реактивни, а не активни и губим цел и посока. За да се свържеш със себе си, с истинските си чувства и да опознаеш нуждите си, е необходимо да заглушиш външния свят и да насочиш поглед навътре.

Помълчи

Да не говориш и да останеш в покой може да те доближи до теб самата. Особено за хората, чиито професии са свързани с говорене, е повече от наложително да си осигуряват време, в което да мълчат. В противен случай тялото им остава в режим на работна готовност. Колкото повече се страхуваш от мълчанието, толкова по-наложително е да си го причиняваш редовно. Дай си сметка, че понякога говорим, за да заглушим нещата, които напират в нас отвътре. Може и да е страшничко да се срещнеш с тях, но ако си позволиш да ги погледнеш и опознаеш, ти гарантирам, че това ще е началото на твоята трансформация към по-доброто ти аз.

Довери се....

Че всичко се случва по най-добрия за теб начин, в най-точното време. Ние жените успяваме с лекота едва, когато влезем в женската си енергия и се отворим да получаваме. Вселената е истински щедра, когато приемаш възможностите, които ти изпраща, с благодарност и лекота.

Желая ти лекота! Отпусни се и бъди благословена!

 обич,
Наталия