Зад теб стои една дълга, трудна и дори мъчителна седмица. Единственото, което искаш е просто една спокойна вечер и време единствено за себе си! От какво наистина се нуждаеш? Надяваме се да научиш от нашите 17 предложения, а именно:

1. Облечи меката си пижама

Ето че си на прага на една цяла вечер, посветена на никой друг, освен на теб самата. Остави тесните си дънки, клинове и прилепнали тениски в гардероба, защото тази специална вечер се нуждаеш от също толкова специално облекло – пухкава и удобна пижама, в която да се чувстваш комфортно и уютно.

2. Направи си благоуханна вана

Това звучи като най-голямото клише за пълноценна и релаксираща почивка, но е безспорен факт: потапянето сред нежната пяна, ароматът на етерични масла и приглушената светлина на няколко запалени свещи, са най-добрият начин да се почувстваш освободена от многобройните си грижи и да се потопиш най-качествено в света на тишината и спокойствието. Може да добавиш и любимата си музика или аудио варианта на онази книга, за която все не ти оставаше време. Това звучи като напълно заслужена награда след дългата и изморителна седмица!

3. Изключи телефона си

Няма как да си откраднеш „невъзможното” за теб време, когато приятелите ти и семейство постоянно ти изпращат съобщения в WhatsApp, Facebook, Viber и Co. Не погубвай ценната си вечер, проверявайки постоянно известията и съобщенията си по социалните мрежи. В противен случай вечерта ти ще свърши като повечето други – преди да си се усетила и успокоила дори за минута.

4. Разкрасителни минутки

Ясно е, че в рамките на напрегнатото ежедневие, повечето жени прибягват до редовното използване на самобръсначката. Но все пак е добре в един момент да отделим време и да го направим „както трябва” – с по-ефикасни и дълготрайни методи. Накрая може да се поглезиш с нов лосион със свеж аромат и мекота – ще се почувстваш като богиня!

5. Подари си чаша вино

Кой казва, че може да пиеш вино само в навън и с компания? Поглези се с ледено студена чаша от любимото си бяло вино, докато извършваш някои от изброените в тези редове предложения. На любителките на червените вина, препоръчваме да добавят няколко парченца нектарини и малко лед.

6. Гледай любимия си филм

На кого му пука, че вече си гледала филма три пъти на кино и още 10 пъти у дома. Това със сигурност не означава, че не можеш да го изгледаш още веднъж и вкъщи, в мир и спокойствие. Тук чашата с вино е страхотно допълнение заедно, разбира се, с няколко парченца вкусен шоколад.

7. Личният ти моден подиум

Извади от гардероба си всички дрехи, които обичаш, но носиш твърде рядко. Експериментирай – комбинирай и ги съчетай една с друга пред огледалото. Така може да преоткриеш облеклото и аксесоарите си и изведнъж да се почувстваш така, сякаш имаш хиляди нови дрехи в гардероба. Какво по-хубаво от това за една жена? 

8. Спокойствие за душата

В главата ти цари хаос? Тревоги? Стрес? Списъци със задачи? Вземи лист хартия и напиши на него всички тревожни мисли. Това е идеалният начин да се разтовариш и освободиш от тях и едновременно да се отпуснеш. Ще видиш, че след това ще можеш да се концентрираш изцяло върху специалната си вечер.

9. Нов стил за твоята коса

Новите прически и смяната на вида, формата и цвета на косата, винаги доставят допълнителен тласък на женското самочувствие. Така че можеш да отделиш малко време и да експериментираш. И кой знае? Може би ще откриеш своя нов любим стил!

10. Успокояващи свещи

Прибави към релаксиращата вана, чашата вино и гледането на филм няколко ароматни свещи, които ще допринесат за доброто ти настроение. А и така ще може да се насладиш с всичките си сетива. Oммм…

11. Внеси „цвят” в спалнята си

Цветята автоматично гарантират, че ще се почувстваме по-щастливи и по-свободни. Така че, какво чакаш? На път за вкъщи си подари сама красиво цвете в саксия, което ще изпълни дома ти с достатъчно цветна енергия.

12. Отдели време за една хубава книга

Без значение какъв е индивидуалният ти вкус: едва ли има нещо по-релаксиращо от час, прекаран с интересно и захласващо четиво.

13. Малко интернет пазаруване

Онлайн магазини много, намаления – също. А тази вечер е точното време да задоволиш повечето си желания. Част от тях най-вероятно са свързани с някоя нова покупка, така че съвсем заслужено се поглези с хубава придобивка – нова цветна тениска, шал или комплект нови бижута, които са чудесна възможност за скромно, но разтърсващо задоволяване на женските ти шопинг нужди.

14. Хубавият маникюр и педикюр вършат чудеса

Ноктите ти също имат нужда от постоянна грижа и внимание. Така че може да отделиш време и за тях. Дали ще нанесеш естествено прозрачен лак, пъстри летни цветове или различни креативни декорации – несъмнено след това ще се радваш на добре изглеждащите си ръце. Не пренебрегвай и грижата за краката си, защото след цялата натоварена седмица, те също заслужават малко почивка и глезотии. Използвай съд с топла вода и отпускащи соли, където да ги поставиш за няколко минути, след което нанеси успокояващ крем и лакирай в подходящ на маникюра ти цвят.

15. Сготви си нещо вкусно

Диетата ти може да почака до утре. Такава прекрасна вечер не може да мине без вкусно и апетитно ястие. И под ястие визираме най-вече любимата ти пица, хамбургер и много, много шоколадов десерт. Тъй като най-вероятно често ги избягваш, именно сега е напълно подходящ момент да си ги подариш – още по-хубавото е, че не е нужно да си ги приготвяш сама, защото са на едно обаждане/ кликване разстояние.

16. Грижа за кожата

За да компенсираш количеството изядена и не толкова здравословна храна, може да приложиш и няколко съвета и трика за красота, които видя, ровейки се из нета, но все не стигаше до тях. Забъркай домашна маска против бръчки и не забравяй, че творчеството не познава граници.

17. Слушай музика, колкото силно си поискаш

Каквито и да са съседите ти, все някак си ще го преживеят – все пак не се е случвало отдавна или даже никога. Шумното пеене на любимата ти песен и дивите танци под нейните звуци са чудесен начин да изпуснеш събраната „пара”.

Е, прекрасна петък вечер от нас!