Надали има майка, която поне веднъж да не е преминала през деветте кръга на ада, свързани със здравето на нейното дете, често това се случва с тръгването на ясла и детска градина... Плодове и зеленчуци, имуностимуланти, витамини, бабини съвети и какво ли още не – да, всяка от нас е опитвала по всевъзможен начин да подпомогне укрепването на имунната система на своето съкровище.

Знаете ли, че един от най полезните продукти за здравето на децата ви се намира на дъното на морето?

Чували ли сте за многобройните ползи от приема на ламинария (кафяви водорасли)?

Факт е, че морските водорасли имат пряка връзка с изграждането и подсилването на детския имунитет.

Келп или т.н. ламинария е органична храна с доказано антивирусно и антиоксидантно действие. Цяла морска аптека с над 140 ценни вещества и елементи, от които се нуждае нашият организъм - важни витамини от група В, както и така необходимите - фосфор, натрий, желязо, магнезий, витамини А, С, D и Е, аминокиселини и още много полезни минерали. За разлика от всяко друго растение на планетата, това е изключително богато на органичен йод, който се усвоява по възможно най-лесния и безопасен начин, защото организмът приема само толкова, колкото му е необходим, а остатъка от йода се извежда по естествен път.

Липсата на достатъчно йод в детския организъм влошава здравето, води до намален апетит, недобра физическата активност, проблеми с паметта и концентрацията, и като цяло се отразява негативно на интелектуалното им развитие. Приемането на храни от естествен произход, с богато съдържание на органичен йод в комбинация с множество други полезни вещества ефективно укрепва детския организъм.

ПО КАКЪВ НАЧИН ЛАМИНАРИЯТА ПОДПОМАГА ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА?

Педиатрите определят йода като - антисептик номер едно, най-добрият антибиотик, най-доброто антивирусно и антисептично средство на всички времена.

Едно от основните предимства на „вълшебното растение“ ламинария е богатото съдържание на органичен йод, носещ множество ползи за здравето и правилното развитие на детския организъм:

✓ Регулира всички метаболитни процеси;

✓ Важен е за формирането и доброто функциониране на нервната система;

✓ Има ключова роля в развитието на мозъка и неговите функции и неслучайно е наричан микроелемант на интелекта;

✓ Множеството фибри в това растение допринасят за хармоничната работа на чревната флора;

✓ Помага за правилния синтез на хормони от щитовидната жлеза, влияещи върху растежа, метаболизма и физическото и умственото развитие на децата;

✓ Активира обмяната на веществата и укрепва имунната система, изпълва със сили и енергия;

✓ Балансирана доза витамини и минерали, необходими ежедневно, за растежа и развитието на детето.

РАЗРАБОТЕНИЯТ от Федералния изследователски център по хранене и биотехнологии иновативен продукт "Smart Kid®" включва хидролизирана консистенция от водорасли ламинария - полезна, вкусна, максимално усвояема и безопасна детската храна, без аналог.

Базирана на множество научни изследвания тази патентована технология, реализира множество ползи, както за детското здраве, така и за цялостното развитие на малчуганите, запазва всички полезни свойства на морските водорасли ламинария, които се усвояват лесно и пълноценно от детския организъм. Уникалната детска храна с морски водорасли ламинария се предлага под формата на натурално плодово пюре (3 вкуса) – не съдържа захар, консерванти, изкуствени аромати или оцветители.

Искате ли да разберете дали Вашето дете получава достатъчно йод направите напълно безплатен тест за дефицит на йод

Получете сега - безплатна персонална консултация!

За повече информация можете да се обърнете към Силвия Атанасова експерт по здравословно хранене през сайта https://verterasa.eu/kontakti/ или да поръчате от онлайн магазина, с безплатна неангажираща регистрация като ползвате 30% отстъпка.