Почивни дни, слънчево време и любимите ни хора - Великден е периодът от годината, който всички чакаме с нетърпение. Тогава имаме възможност да отдъхнем от забързаното ежедневие, да си починем и да се насладим на различни вкусотии в компанията на най-близките. А тази година великденските празници ще бъдат още по-приятни и вкусни.
Може би си представяте, че приготвянето на празничното угощение е трудоемко и изискващо твърде много време. Истината е, че можете да изненадате приятно всички, приготвяйки нетрадиционни рецепти, които ще пожънат огромен успех. И да, те се приготвят за минути, което означава, че ще имате повече време да си починете и да се забавлявате с гостите си.
Най-важното, което трябва да имате под ръка, е брашното. То е ключова съставка на вкусните десерти и гарантира краен резултат, който ще ви накара да си оближете пръстите. Пшеничното брашно Екстра на София Мел е идеалният избор за всяка сладка вкусотия.
Готови ли сте да се потопим в сладкия свят на празничните десерти?
Сладкиш с лимонова глазура и боровинки
Всички знаем, че Негово величество Козунакът е задължителен на Великден. Тук можете да откриете тайните, които ще ви помогнат да приготвите идеалния козунак. А днес ще се съсредоточим върху другите десерти, които ще бъдат посрещнати с удоволствие от цялото семейство.
Необходими продукти:
1 1/2 чаша брашно София Мел Екстра
2 големи яйца
80 гр. разтопено масло
1 ч.ч. захар
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1 ч.ч. замразени боровинки
2 с.л. лимонова кора
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
За глазурата:
2 с.л. лимонов сок
1/4 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете маслото, захарта, лимоновия сок и яйца. След това добавете брашното, солта и бакпулвера. Идва ред на млякото. Разбийте добре с миксер. Накрая добавете орехите, боровинките и лимоновата кора.
Изсипете сместа в предварително намаслена тавичка и печете на 180 градуса за около 60 минути. Може да използвате клечка за зъби, за да проверите дали сладкишът е добре изпечен. Ако нищо не залепне по нея, може да го извадите от фурната.
Малко преди да извадите сладкиша от фурната, подгответе и глазурата. Просто смесете лимоновия сок и захарта в дълбок тиган на котлона. Изсипете готовата глазура след изваждането на сладкиша от фурната.
А за да бъде този Великден още по-сладък и вкусен, ви предлагаме и втора рецепта - нов прочит на любимите на всички курабии. Гарантираме ви, че ще свършат за минути.
Маслени бисквитки
Приготвянето отнема точно половин час и се топят в устата. Нужно ли е да казваме още нещо?
Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. пшенично брашно София Мел Класик
150 гр. масло
2/3 ч.ч. захар
1 яйце + 1 жълтък
1 с.л. екстракт от ванилия
1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете маслото и захарта. Разбийте ги с миксер до пълното разтопяване на захарта. Добавете яйцето и екстракта от ванилия, докато продължавате да разбърквате. Постепенно добавете брашното и солта. Когато тестото е готово, го разделете на две.
В малка купа разбийте жълтъка с 2 с.л. вода. Върху набрашнена повърхност разточете тестото. С помощта на формичка за сладки отделете бисквитките. Тук можете да развихрите въображението си, но ние ви съветваме да спазите традициите на празника и да изберете формички със зайчета.
Поставете хартия за печене върху тава и подредете бисквитките. С помощта на вилица направете малки дупчици върху тях и след това ги намажете с яйчения жълтък.
Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 10-12 минути.
Сега ни остава просто да се насладим на вкусния резултат и да го споделим с любимите ни хора. А за да бъде този Великден още по-вкусен и хубав, София Мел са подготвили специални изненади.
По случай 35-тата годишнина на София Мел 1485 щастливци имат възможност да спечелят 1485 награди.
За да участвате в юбилейната игра, трябва просто да погледнете от вътрешната страна на брашно с марка София Мел - брашно за пица, за козунак, класик и екстра с промоционален стикер. От вътрешната страна ви чака код.
Очакват ви 350 хлебопекарни, 1000 стека брашно и 135 карти на стойност 100 лева.
До Великден остават само няколко дни и вече нямаме търпение да се потопим във вкусния свят на сладките угощения.