Време е за летене – не за опит, а за същински интересен и вълнуващ полет. Кой е на борда, освен нашият срамежлив и любопитен Рак? Красивите и ведри Близнаци, магнетичните Везни (с най-новите си обувки) и разбира се, чаровният особняк, без когото нито едно приключение не си заслужава – Водолеят. Това приключение пренася Рака из дебрите на събсем непознат за него свят – този на въздушния елемент. Въпреки че е свикнал да си носи черупката насам-натам (главно назад) по плажа, той е истински заинтригуван от света и мирогледа на представителите на въздушното царство.

Тук ще говорим често за срещи на два свята, две планети и две реалности. Благодарение на качествата на всяка една от зодиите обаче, това няма да е сблъсък, а красиво познанство. Едно не можем да отречем на Раците - истински скептични и кисели са, когато им се представи нещо ново – било то идея, дреха или начин на живот. В крайна сметка обаче, именно те са радетели и изпълнители на някои от най-екстравагантните решения и действия, с което често оставят без думи околните. Раците разполагат с много бърз и аналитичен ум и интелект и въпреки скептицизма си, се увличат по непознатото, обичат да се водят от интуицията си. Именно тези качества, съчетани с изключителния магнетизъм на въздушните зодии, са ключът към много качествени и разнообразни отношения.

Рак и Близнаци

Представете си, че на Земята има въздушно и подводно царство, различни като деня и нощта, и една вечер случайно принцесата на въздушното царство се среща с принца на подводното. Няма да започнат да си говорят веднага като първи приятели, защото те идват от две различни вселени, но и двамата са си толкова интересни един на друг... Същото е и с нашите герои. Принципният, подреден и крайно чувствителен Рак е погълнат от усмихнатите, разпиляни и ведри Близнаци като от истинска загадка. Как говорят, как се движат, колко са красиви... Те на свой ред също изучават любопитно този непознат чудак, с ненадминато чувство за хумор и чувствителна душа, защото той не влиза в нито едно от познатите им клишета... Той няма да им каже нищо, което са чували досега от многобройните кандидати за сърцето им.

Ракът ще показва, няма да разказва. И ако се случи така, че тези двамата открият път един към друг и се заобичат, тогава настъпват истински парадокси. Близнакът си остава вкъщи на домашно приготвена (от Рака, разбира се) вечеря и гледа филми. Ракът пък взима, че си прави профил в социалните мрежи, при все че, да се разкрива и доверява като цяло не е много негов специалитет. Най-чаровното е, че отношенията между Раците и Близнаците силно напомнят на първата ученическа любов – плаха, силна и търсеща начин. Близнаците умеят да балансират, това е едно от най-хубавите им качества. Те действат като панацея на своя Рак, който често е възмутен от това или онова и не може да си намери място. А Раците пък от своя страна, мотивират Близнаците да излязат от зоната си на комфорт и да искат повече, да бъдат повече, да могат повече.

За какво да внимават?

Близнаци, бъдете нежни и внимателни с Раците и чувствата им. Винаги и навсякъде. Дори когато спят. Понякога ще се изморявате от това. В такива случаи си спомнете едно – Раците не дават сърцето и дома си на всеки, а тяхната обич е най-дълбока. Вие сте избрани за много специална мисия.

Рачета, поставете си за цел да научите едно от вашия Близнак – да сте над нещата. Ще сте му благодарни завинаги, защото той ще ви помогне да не приемате повърхностните емоции много навътре. С вас винаги всичко е прекалено лично, такива сте си. Често ви идва да се затворите в черупките си с наранено сърце, защото сте обидени от думи или постъпка на вашия Близнак. Преди да го направите за пореден път, пробвайте един трик – ГОВОРЕТЕ с него. Това винаги помага.

Рак и Везни

Лятна вечер, носи се ухание на липа. На това събиране има толкова много хора, говорят си, смеят се. Ето там се открояват двама особено интересни... Единият е Ракът, който е мислел да не идва, но накрая са го довели приятели и сега се оглежда нервно. А до него е Везната, красива усмихната и... с най-красивия тоалет от всички. Изглежда така, все едно е един от многото, но само тя си знае колко време е спестявала, за да си го купи. Ракът забелязва всичко това, перфекционизмът в него ликува. Колкото и да не му се е идвало, не може да не заговори това божествено творение. Усеща се магнетично привличане. Две три тънки шеги, смях и... комплимент за облеклото... Хоп, Везната е спечелена завинаги. Отиваме да ги посетим година по-късно, когато вече живеят заедно и ... да, това са притежателите на най-големия и подреден градероб. Заедно са и се обичат безкрайно, имат си техни шеги, общо хоби, щастливи са.

Не, това не са измишльотини, това е истинска история. Ракът и Везните са неочаквано добра комбинация. В никой случай не бива да се смята, че тя се изчерпва само с повърхностния им общ интерес към красиви дрехи и вещи. Напротив, това олицетворява една много по-дълбока необходимост, която и двамата имат и взаимно задоволяват – нуждата от хармония и красота. Едва ли има по-симпатични и ненатрапчиви личности от Везните – те носят в себе си много мъдрост и уравновесеност и никога, ама никога не са подмолни. Единственото от което имат нужда е добро отношение и разбирателство, за всичко останало могат да се погрижат и сами. Лекият и сговорчив характер, придружен с красивия външен вид на Везните е панацея за Раците. От една страна, защото изграждат качествени и стабилни отношения, лишени от дребнавост и битовизми, а от друга, защото имат общи интереси и възможност да прекарват времето си по незабравим начин.

За какво да внимават?

Везни, може да ви изглежда като много голям компромис, но вие знаете, че си заслужава. Ами като ходите на разни събирания и се усмихвате наляво надясно приковавате хиляди погледи върху себе си. Така е, вие просто сте неотразими! Вашият Рак обаче седи отстрани и се върти около оста си от ревност. Никога няма да ви го каже, по-скоро ще ви направи десет крайно неуместни и дребнави забележки, които вие така или иначе няма да отразите. Въпреки това, отивайте от време на време при него, за да му обърнете внимание и всички да видят, че сте заедно. Не подозирате колко ще се успокои от това.

Раци, никога, ама никога не се бъркайте на Везната за това колко пари е изхарчила за новите си обувки или яке. Навлизате в свещена територия и ще ви се разсърди много. А вие знаете - сърдитата Везна не е гневна, просто е наранена. Ясно е, че умът ви работи с математическа точност до стотната, но се въздържайте от коментар. Нали не искате вашата Везна да страда? Тогава спрете калкулатора и правете комплименти до безкрай.

Рак и Водолей

Колкото и магнетични да са Водолеите само по себе си, за тях най-големият афродизиaк си остава интелектът. Да, интелектът, който при Раците е забележителен и ненадминат. Именно той ще накара завеяният Водолей да спре за момент да се занимава с новото си хоби или изследователска дейност, които обсебват цялото му внимание, и да вдигне глава за случващото се около себе си. Това е рядко явление,защото той обитава свой собствен свят, в който е твърде зает да твори и анализира. Така, приземява се в реалността и с досада заобикаля всички желаещи внимание му. Иска да си поговори малко с Рака, който седи встрани от всичко. Започват ежедневен разговор, който прераства в научна дикусия, философски спор, театрален диалог и... любовно обяснение.

Каквото и да кажем, ще бъде малко, неточно и неизчерпателно. И как иначе! Двамата особняци на зодиака са заедно. Водолеят, в ролята на лудия гений и Ракът, в ролята на... себе си, формират едни изключително динамични и комплексни взаимоотношения. Нещата, по които си приличат не се броят дори и на пръстите на едната ръка. За сметка на нещата, които откриват един в друг... Е, точно заради тях тази история съществува. Любовта между тях е като цвете, което разцъфва във фугите между плочките, без никой да го е чакал или искал. Ако тази двойка съумее да канализира различията и силното си физическо привичане в градивни отношения, то тогава налице са всички предпоставки за създаването на едно прекрасно и весело семейство.

За какво да внимават?

Водолеи, преглътнете половината от забележките и коментарите си, които възнамерявате да отправите към Рака. Ясно е, че никой от тях не е с цел обида или наставление, вие просто изпитвате инстинктивна нужда да правите заключения и да отбелязвате истината (особено, когато тя е във ваша полза). Въпреки това, трябва да имате предвид, че за Раците е почти невъзможно да не приемат нещата навътре и дълго да носят думите ви, които вие отдавна сте забравили в съзнанието си.

Раци, гледайте на вашия Водолей като на малко дете, което не винаги осъзнава какво говори или върши. Това ще ви спести много чудене и главоболия. Да, малко е странно и трудоемко, но определено си заслужава. Вие знаете колко вълнуваща и неподправена е любовта на Водолея, концентрирайте се върху нея и оставете дребните недоразумения.

Полетът над кукувиче гнездо приключва с туптящи сърца, разговори до късно вечер и незабравими истории. Питайте Рака, по всяка вероятност си е водил точни записки за всичко това.

 


Виж още:

Приказка за Рака