Включете се в новата кампания на Немския хомеопатичен съюз (DHU) – Лицата на Шуслеровите соли, и вижте как минералните соли могат да променят вашия живот. Те ви подкрепят не само да сте здрави физически, но и ви помагат да развиете най-добрите си качества. Научете повече за кампанията на Фейсбук страницата на Шуслеровите соли и спечелете много награди!

Искаме да ви запознаем с Шуслерова сол №5 калиев фосфат - солта на нервната система и психиката. Тя е изключително важна минерална сол при всички състояния на физическо, умствено, психическо изтощение и умора. Ще ви помогне, ако получавате сърцебиене при тревога, измъчват ви безсъние и безпокойство. Подпомага клетките, които са активни при обмяната на веществата и затова се слави като енергизиращо средство. Известна е и с антисептичното си действие, както и с благоприятния си ефект при депресивни състояния.

Не е изненадващо, че заради съвременното ежедневие, изпълнено със стрес и безброй предизвикателства, все повече хора изпитват дефицит на тази сол. Като че ли почти всеки втори човек се чувства напрегнат, изтощен, изхабен, депресиран от грижите и бясното препускане, на които сме подложени всеки ден. Усмихнати лица се виждат все по-рядко, а ведрите и излъчващи позитивизъм хора сякаш се превръщат в застрашен от изчезване вид. Затова искрени симпатии будят личностите, които изглеждат изпълнени с енергия, добро настроение, чувство за хумор. Те не само се чувстват добре в собствената си кожа, но успяват да предадат тези усещания и на околните. Един от тези все по-рядко срещани „екземпляри” е актьорът и ТВ водещ Александър Кадиев, когото сме свикнали да виждаме винаги засмян, деен, енергичен, заразяващ с ведрото си настроение и положително отношение към живота. И няма как да е другояче, предвид факта, че е син на не по-малко лъчезарната и неуморна актриса Катерина Евро.

Много дини под една мишница

Сигурни сме, че Сашо Кадиев няма нужда от представяне. Но за да спазим етикета, ще кажем накратко, че той е 34-годишен млад мъж, справящ се успешно както в работата, така и в личния живот. Звездата му изгрява в българските кино и телевизионни продукции „Дзифт” и „Стъклен дом”. В момента е един от най-търсените театрални актьори – участва в цели 11 представления, а успоредно с това всеки делничен ден, в продължение на цели 2 часа и половина жив ефир, го виждаме в амплоато на ТВ водещ в предаването „Преди обед” по bTV. Ръка за ръка с професионалната му кариера вървят и семейните задължения. С дългогодишната му половинка Таня са родители на малката Катерина, която скоро ще навърши 2 години и половина.

И ако се чудите как изглежда неговото ежедневие, то лично ние бихме го описали с думата „нечовешко”. Човек трябва наистина много да обича работата и живота като цяло, за да издържа всекидневно на такова натоварване. Явно неговите усещания и нагласи към нещата, с които се занимава, определено са такива, защото ето как Сашо описва ежедневието си: „Сутрин ставам в 7,30 ч., лягам си в 3. Отивам в bTV, до 12 ч. с екранната ми партньорка Деси Стоянова водим „Преди обед”. След това обикновено тръгвам на път, пътувам до много далечни места като Варна, Бургас, Силистра, Разград, Русе, играя театър вечерта. Само за година и половина колата ми е навъртяла 80 хил. километра. След представленията се връщам в София посред нощ, защото на следващия ден имам предаване. Ако не съм на дълъг път, съм на репетиции, защото имам представления и в столицата. Всеки ден съм зает, включително в събота и неделя, защото театърът не почива през уикендите. Както и репетициите на почиват. В този смисъл нямам официален почивен ден”.

Все пак успява да открадне време за себе си, но чак през август. Тогава се стреми да си почине, въпреки че според него животът е така конструиран, че от толкова много напрежение и работа, когато дойде време за почивка, докато човек се адаптира към нея, то изтича. А как успява да издържи на цялото това натоварване? Според Сашо Кадиев отговорът не е никак сложен: „Явно имам някакъв мотор, който генерира енергия в мен и тя ми помага да преодолявам нещата. Но много хора казват, че това нещо е до време. Дано не са прави. Аз в момента съм на 34 г., имам доста сили още и се справям”.

Сънят като загуба на време

Ако ви е любопитно какво мисли Сашо за съня, ето и мнението му. „От една страна, сънят за мен е мечта. От друга, от малък не спя много, защото не намирам нищо интересно в това човек да си проспива времето. От малък се стремя да взимам максимума от будния живот и остава много малко време за сън. Така съм от ученик, от основното училище, не е заради работата ми в момента. Винаги съм си лягал много късно, винаги съм спял малко. Мисля, че човек би могъл да функционира по този начин, стига да свикне. Казват, че някои хора, след като свикнат с този начин на живот, той не им се отразява негативно на здравето.”

През нощта, след като другите си легнат, много обича да играе видео игри. Така се разтоварва. Играе всякакви жанрове – екшъни, спортни, приключенски. Казва, че има всички игри на света и се гордее с притежанието на всякакви видове конзоли, компютри и т.н. Но напоследък не му остава време за любимото му занимание и това малко му липсва.

Признава, че все пак и неговият бушон се случва да прегрее. Понякога до такава степен се изморява, че не си чува алармите сутрин, например. А е настроил цели две да го будят. Освен това в такива моменти се усеща изнервен, става много сприхав, раздразнителен и изкарва емоциите си на хората, с които работи или живее. На моменти пък е доста разсеян заради многото различни дейности, с които се занимават умът и тялото му и започва да забравя някои неща.

За жертвите в името на кариерата

Сашо Кадиев не крие, че цената, която заплаща в името на успешната си кариера, е много висока. Най-ощетено, разбира се, е семейството му. Признава, че не му остава много време за малката Катерина. Тъй като крушата не пада по-далече от дървото, и тя като него била много активна и енергична. Непрекъснато ходи пеша, не се изморява, не сяда, танцува, пее, говори много. „Аз обичам такива деца. Предпочитам да са хиперактивни, ако щеш, пред това да са мудни, защото смятам, че свръхактивните хора имат силата и потенциала да вършат много неща и да променят средата, в която се намират”, споделя актьорът.

Другият голям компромис, който му се налага да прави, е здравето. Заради професията и натоварването, на което е подложен всеки ден, има големи проблеми с гласните струни. Непрекъснато са възпалени, изтощени. Заради пушенето чувства тежест в гърдите, въпреки че на рентгеновата снимка белите дробове изглеждат здрави. Има и синузит, заради който непрекъснато му тече носът. И въпреки тези проблеми, признава, че не полага особено грижи за здравето си – не спортува, не се храни здравословно, пуши, не спи достатъчно. Но осъзнава, че и спортът, и правилното хранене, и сънят са много важни. Наясно е и с предимствата на хомеопатията като ефективна и щадяща организма както за профилактика, така и за лечение.

Съветите на Сашо: „Един много важен съвет към хората, чието ежедневие е много натоварено, който, за съжаление, аз не мога да изпълня – да намират време за себе си и за собствените си удоволствия, да бъдат малко повече егоисти. Защото с цялото това съобразяване с близки, с работодатели, с приятели човек не може да се почувства наистина щастлив и дори да разбере себе си. И, разбира се, ако могат, да намират повече време за хобита”.

Заредете се с енергия и добро настроение

При високите нива на стрес поради съвременния начин на живот организмът ни бързо се изтощава и се стига до дисбаланс. За да се предпазим от това, ни помага Шуслерова сол №5 калиев фосфат, благодарение на която се чувстваме бодри и пълни с енергия и преодоляваме препятствията на деня си, без да губим доброто си настроение. Помага и при нарушения в концентрацията - много е ефективна, ако се взема профилактично за подобряване на паметта преди изпит. Приемана през деня (не по-късно от 15 ч.) има релаксиращ и сънотворен ефект при хора, които не могат да заспят от напрежение. Ето как да я прилагате в ежедневието си:

За подобряване на паметта и концентрацията – сутрин ШС №2 по 5 табл., на обед – ШС №5 по 5 табл., вечер, преди лягане – ШС №7, 10 табл., разтворени в чаша топла вода, пие се бавно, на малки глътки.

За повече енергия – сутрин 5 табл. от ШС №5 се разтварят в чаша топла вода, пие се като кафе (бавно, на малки глътки). 

При преумора и напрегнатост – сутрин 5 табл. ШС №5, вечер, преди лягане – ШС №7, 10 табл., разтворени в чаша топла вода, пие се бавно, на малки глътки.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните материали за тях на www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете Вашата лична история за това как сте успели да се справите със здравословен проблем с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия.