Луната се нарича символ на женското начало, тя управлява емоциите, отговаря за интуицията и реализация в семейството. Защо често се случва, когато четем нашия хороскоп в някой сайт, да разберем, че не цялата информация е точна?
Тъй като обикновено се пишат според Слънцето, тоест се взема предвид само позицията на тази звезда на небето в определен ден. Положението на Слънцето разкрива индивидуалността на човека, но това не е достатъчно, за да се създаде негов точен астрологичен портрет: трябва да знаете точния час на раждане до минута и да вземете предвид положението на планетите в момента, в който се раждате.

Луната е спътник на Земята, който има силно влияние върху природата (например заедно със Слънцето образува приливите и отливите), животните и хората, особено жените. Това е проявление на ин енергията. Луната в наталната карта отговаря за подсъзнанието, емоциите на жената, показва каква роля играят нейните деца, съпруг и семейство като цяло в живота й, колко важен е животът, комфортът и стабилността за нея. Позицията на спътника по-пълно разкрива личността на жената: емоционална ли е? Зависима ли е от чуждото мнение? Как реагира на промяната? Можете ли бързо да се адаптира към новите реалности и да се отпусне?

Положителното влияние на Луната помага на жената да създаде силни и щастливи отношения с мъжете и да създаде добри отношения с децата.
Отрицателното влияние говори за агресия и конфликт: в една връзка са възможни сериозни кавги, които, ако не промените нищо в себе си, водят до раздяла на двойката.

Луна в различните групи знаци

Луна в земни знаци (Телец, Козирог, Дева) прави жената спокойна, практична, земна. Чувството за стабилност и сигурност, увереността в бъдещето, добрата сума в сметката за черни дни и красивият, удобен дом са много важни за нея.

Луна във водни знаци (Риби, Рак, Скорпион) придава на жената черти на характера като емоционалност, идеализъм, способност да слуша и чува интуицията си, желание да се грижи за семейството и близките си, но също така показва зависимост от мнения и одобрение на други.

Луна в огнени знаци (Овен, Стрелец, Лъв) ще разкаже за ярка темпераментна жена, лидер. Тя може да стане идеалната домакиня, но това желание вероятно ще се основава на нуждата от превъзходство над другите.

Луна във въздушни знаци(Везни, Близнаци, Водолей) показва жени, които са безгрижни, общителни, любознателни, привлекателни, но често летливи: бракът и семейството за тях са клетка, в която не могат да разперят крилата си.

Какъв зодиакален знак е Луната във вашата натална карта и какво означава всичко това, прочетете в галерията.

Луна в различни зодиакални знаци

За да определите позицията на Луната в звездното небе в момента на вашето раждане, изберете един от многото онлайн астропроцесори, въведете точния час и място на вашето раждане и прочетете описанието.

Какъв зодиакален знак е Луната във вашата натална карта и какво означава всичко това, прочетете в галерията.