Торта “Гараш” си остава класика сред тортите. За приготвянето й има много и различни рецепти, но ние ще ви запознаем с една от най-лесните й разновидности за приготвяне в домашни условия.
Ние, от Dama.bg, обожаваме торта “Гараш”, затова решихме да ви предложим една от многото й рецепти за домашно приготвяне. Като цяло, торта “Гараш” представлява няколко тънки блата, приготвени от белтъци, захар и орехи, които са залепени с шоколадов крем. Изпробвайте нашата рецепта за тази истинска вкусотия.
Необходими продукти:
• 3 супени лъжици брашно
• 10 броя яйца
• 300 грама захар
• 1 чаша смлени орехи
• 4 супени лъжици какао
• 1 супена лъжица кафе
• Лимоновата кора на 1 лимон
• Кокос
Продукти за шоколадовата глазура:
• 100 грама масло
• 2 шоколада от по 100 грама
Продукти за какаовия крем:
• 1 пакетче масло
• чаша пудра захар
• 1 жълтък
• 1 супена лъжица какао
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата на слаб огън, като постепенно добавяте захарта. Добавете още брашното, смлените орехи, какаото, кафето и лимоновата кора. Не спирайте да разбърквате през цялото време, докато сместа се сгъсти.
Изсипете тестото във форма за торта, която предварително сте намазали с малко олио. Изпечете на умерена фурна. След това разрежете на два блата и ги намажете с какаовия крем. С приготвената шоколадова глазура декорирайте отгоре и украсете с кокос.
Приятен апетит!