Тя е вкусна, здравословна и отнема само 30 минути. На вашето внимание - любимата и безглутенова пица с карфиол и моцарела.

 

Необходими продукти:

За тестото:

  • 350 гр карфиол
  • 1 яйце
  • 50 гр моцарела
  • 50 гр пармезан (по желание)
  • 100 мл доматено пюре
  • сол и черен пипер на вску
  • босилек
  • розмарин

За украса:

  • босилек
  • сушени домати и рукола по желание


Начин на приготвяне:

Измийте карфиола и го сложете в блендер. Много важно е да не чакате да стане на пюре, а на едри трохи. В купа смесете яйцето, пармезана и подправките. Добавете и карфиола. От тези съставки направете тесто, което поставете върху хартия за печене в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 мин. След като тестото е готово, го извадете от фурната и го намажете с малко зехтин и доматеното пюре, а отгоре настържете моцарелата. Допечете за още около 5-7 минути.

По желание при поднасяне, гарнирайте с пресен босилек и рукола.

Приятен апетит!