Тя е вкусна, здравословна и отнема само 30 минути. На вашето внимание - любимата и безглутенова пица с карфиол и моцарела.
Необходими продукти:
За тестото:
- 350 гр карфиол
- 1 яйце
- 50 гр моцарела
- 50 гр пармезан (по желание)
- 100 мл доматено пюре
- сол и черен пипер на вску
- босилек
- розмарин
За украса:
- босилек
- сушени домати и рукола по желание
Начин на приготвяне:
Измийте карфиола и го сложете в блендер. Много важно е да не чакате да стане на пюре, а на едри трохи. В купа смесете яйцето, пармезана и подправките. Добавете и карфиола. От тези съставки направете тесто, което поставете върху хартия за печене в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 мин. След като тестото е готово, го извадете от фурната и го намажете с малко зехтин и доматеното пюре, а отгоре настържете моцарелата. Допечете за още около 5-7 минути.
По желание при поднасяне, гарнирайте с пресен босилек и рукола.