Съсредоточи се върху собственото си пътуване. Спри да сравняваш себе си с всички останали. Спри да си казваш, че си неуспех, че изоставаш, че имаш толкова много да наваксваш.

Не трябва да се измерваш с другите. Трябва да правиш най-доброто, което можеш лично да направиш.

Постиженията на другите не трябва да те карат да се чувстваш зле от собствените си такива. Трябва да ги празнуваш. Нека успехите ти да те мотивират. Или ги игнорирай напълно. Всичко е по-добре от това да се сравняваш с напълно различен човек, който е в съвсем различни обстоятелства. Може да сте на една и съща възраст. Може да идвате от един и същи град. Но твоите пътувания са напълно различни. Няма смисъл да правим сравнения. Не си по-добра или по-лоша от всеки. Ти просто си различна.

Съсредоточи се върху собствения си успех. Съсредоточи се върху собственото си изцеление. Съсредоточи се върху собствената си връзка. Съсредоточи се върху собствените си цели.

Не искаш да се втурваш в брак или кариера, просто защото се чувстваш под натиск от всички заобикалящи те. Трябва да прекроиш мисленето си. Вместо да се чувстваш зле от това, че си последната в групата на приятелите си, която е постигнала определени важни събития, трябва да се вълнуваш от факта, че те все още са пред теб и към тях ще се стремиш с нетърпение. Имаш толкова много вълнуващи неща в бъдещето си. Имаш толкова много място да растеш.

Разбира се, важно е да запомниш, че перфектният живот на всеки изглежда различно. Не можеш да предположиш, че ще бъдеш щастлива само ако в крайна сметка живееш по същия начин, по който в момента живеят "успешните" ти семейство и приятели. Може да са щастливи с домовете си, съпрузите и децата си, но това не означава, че тези неща биха те направили щастлива. Трябва да разбереш какво искаш лично, какво би те накарало да се чувстваш пълноценна.

Не можеш да живееш живота си, опитвайки се да впечатлиш всички останали. Не можеш да им позволиш да влияят на посоката, в която е поел животът ти. Те може да имат значение за теб, но не и мненията им. Не повече от твоето собствено. Трябва да се съсредоточиш върху себе си. Трябва да се гордееш.
Ако твоят перфектен живот включва да останеш необвързана, вместо да се омъжиш, или да пътуваш по целия свят, вместо да купуваш дом, или да скачаш от страст към страст, вместо да следваш един-единствен път в кариерата - тогава слушай сърцето си.

Важно е да запомниш, че житейските цели, наложени в главата ти в млада възраст, които ти казват да се омъжиш, да имаш деца и да работиш от 9-5, не са непременно това, което трябва да правиш с живота си. Не е нужно да се стремиш да достигнеш важните събития, които обществото е предвидило за теб. Можете да създадеш свои собствени такива. Можеш напълно да предефинираш какво означава да постигнеш успех.

Не забравяй, че пътуването ти никога няма да изглежда същото като на човека до теб. Вие сте напълно различни хора с различни желания и нужди. Не можеш да опиташ да копираш живота му, за да бъдеш щастлива със своя. Трябва да разбереш какво работи за теб и само за теб.