Небходими продукти:
- 2 свински котлета
- 200 г чери домати
- 50 г масло
- 100 мл червено вино
- сол
- мащерка
- чесън на прах
- черен пипер
- рукола
- зехтин
Начин на приготвяне:
В купичка смесвате подправките - чесъна на прах, солта и черния пипер. Овкусявате котлетите и в нагорещения тиган с маслото запичате за по 1-2 минути от всяка страна. Добавяте виното, чери доматите, нарязани на половинки и поръсвате с мащерката. Отстранявате след 2-3 минути и запичате в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Котлетите трябва да станат крехки и не много препечени. Сервирайте с няколко капки зехтин и рукола.
По желание може да добавите лук и скилидки чесън, вместо чесън на прах.
Бон апети!