Знаете ли, че добрият парфюм не се определя само по аромата и издръжливостта му, но и по умението ви да го "носите"? Точно така, съблазнителните ухания зависят до голяма степен и от нас самите и по-точно от всички хитрини, които можем да използваме, за да очароваме всички с любимия ни аромат.

Носенето на парфюм вече не е загадка и нашите съвети ще ви помогнат да ухаете прекрасно.

Основни правила

1. Различните групи парфюми не бива да се смесват

Ако ежедневно използвате няколко продукта наведнъж (например, парфюм, лосион за тяло и дезодорант), препоръчително е да заложите на продукти, които са от една серия или имат близки аромати. Не бива да има никаква различни ухания, които не кореспондират с основното - уханието на парфюма. Все пак никой не иска да остави у околните впечатление, че не може да реши кой е любимият му аромат.

2. Всеки парфюм си има свое собствено време

 

Не забравяйте, че вие няма да сте единствените, които ще усещате парфюма ви. Трябва да мислите и за околните. Основното правило гласи, че през деня и по-топлите месеци от годината трябва да заложите на по-леки аромати, докато през зимата можете да се спрете на парфюм с по-интензивен аромат.

3. Парфюм върху дрехите или върху кожата?

Това е едно от най-важните правила - всички парфюми трябва да се пръскат върху кожата! 

Специалистите не препоръчват пръскането на парфюм върху дрехите, защото материи като памук, вълна и лен задържат миризмите. Освен това любимият ви аромат може да остави петна върху дрехите.

4. Пръскайте парфюм върху добре хидратирана кожа, за да забавите изпаряването на аромата. За дълготраен ефект можете да нанесете неароматизиран крем или лосион за тяло върху кожата преди пръскане.

 5. Не разтърквайте парфюма върху кожата

 

 Една от най-честите грешки, която всички ние допускаме, е да разтъркаме китките си, за да се задържи уханието по-дълго. Всъщност постигаме точно обратното - по този начин разрушаваме молекулите на парфюма и ароматът му става по-нетраен.

 Къде да нанасяме парфюм

За да се развие правилно вашият парфюм, нанасяйте го върху т.нар. пулс точки, тъй като ароматът реагира на топлината, излъчвана от кожата. Такива места са китките, зад ушите, шията, вътрешната страна на лактите и задната част на коляното.

Зад ушите и на китките

В тези области от човешкото тяло кръвоносните съдове са много близо до повърхността на кожата, което означава, че пулсът и температурата на тялото ще спомогнат за задържане на аромата. 

Сгъвката на лакътя

Мнозина вярват, че това е най-подходящото място за пръскане на парфюм и гарантирано ще запази уханието му за най-дълго.

Върху косата

Всеизвестно е, че косата запазва миризми. Но все пак трябва да имаме предвид, че парфюмите, които са на алкохолна основа може да направят косата суха, докато тези, които са на маслена основа, могат да я утежнят. 

Аромат с космическо излъчване

След като вече знаем как да използваме парфюм по най-добрия начин, дойде ред да поговорим и за избора на ухание, което не само ще очарова околните, но и ще изпрати ясно послание.

C-THRU Cosmic Aura е уханието, което е специално създадено за всички дами, които се чувстват уверени в себе си и знаят точно какво искат. Дамите, които не се притесняват да бъдат различни и да се открояват от тълпата.

Cosmic Aura е парфюмът, който открива нови светове и вдъхва допълнителна доза увереност. Съблазняващият му аромат гарантира, че няма да останете незабелязани.

 Искате да покажете на целия свят, че сте неповторима и не се страхувате да поемате рискове, то тогава C-THRU Cosmic Aura е точният избор, който ще изпрати необходимото послание и ще прикове всичко погледа във вас. Защото Космосът има свое собствено очарование, което не можем да разберем, но със сигурност можем да почувстваме.