Актьорът Чарли Шийн официално потвърди, че е ХИВ-позитивен в предаването Today по телевизия Ен Би Си. През изминалия уикенд медиите гръмнаха с новината, че именно той е тайнствената холивудска звезда, покосена от коварната болест. 

Любимият на милиони чичо Чарли от сериала "Двама мъже и половина" призна, че е бил диагностициран като ХИВ-позитивен преди четири години. Тогава се появило сериозно главоболие и актьорът дори смятал, че има тумор на мозъка. 

Той допълни, че според него е невъзможно да е предал вируса на някого, не и след като вече е знаел, че е носител на ХИВ. Шийн твърди, че е уведомил за състоянието си всяка дама, с която е правил секс след диагнозата си. Той дори призна за две, с които е правил незащитен секс и които след това са били под наблюдението на неговия лекар. 

"Много е трудно да приемеш тези три букви", сподели звездата. Той разкри още, че "не е много сигурен" как се е заразил. 

Чарли призна, че е доверил тайната си на свои близки хора, които го изнудвали за милиони долари, за да я запазят за себе си. "Това, което тези хора забравят е, че взимат пари от децата ми" - казва той. 

Актьорът имаше също сериозни проблеми с алкохола и наркотиците. През 2011 г. той беше изгонен от сериала "Двама мъже и половина" заради проблемно поведение.

Според "Нешънъл инкуайърър" Шийн пазел в тайна диагнозата си. Информацията обаче изтекла и негови бивши партньорки го заплашили със съдебни дела, защото не ги е уведомил. Той е уредил финансово няколко такива претенции и е получил съгласие за конфиденциалност.

Според други издания бившата съпруга на Чарли Шийн Дениз Ричардс, от която той има две дъщери, е знаела отдавна за серопозитивността му. 

Чарли Шийн стана известен с филмите "Взвод" и "Уолстрийт" през 80-те години. От 2000 г. той се снима предимно в сериали. През 2010 г. и 2011 г. той беше най-добре платеният телевизионен актьор в света с приходи от 40 милиона долара.